Kennisbank

Datum: 21 september 2020
Auteur: Jo Cobbaut

Al in 2010 zag Jeroen Lemaire dat de smartphone het apparaat van de toekomst zou worden. Samen met Pieterjan Bouten en Louis Jonckheere begon hij met de ontwikkeling en de bouw van mobiele apps waarvoor ze In The Pocket oprichtten. In de schoot van dat Gentse bedrijf ontwikkelde zich ook het nevenproject Showpad, een iPad-applicatie voor verkopers.

Datum: 17 september 2020
Auteur: Acerta

De coronacrisis heeft al maandenlang een grote impact op ons leven. Zo ook op de manier van werken. Het ziet ernaar uit dat thuiswerk een blijver is. Als werkgever moet je dan ook gaan nadenken over hoe je dit op lange termijn best organiseert. Acerta lijst een aantal aandachtspunten voor je op.

Datum: 16 september 2020
Auteur: ETION redactie

In de rubriek ETION’s Finest zetten we een keer per maand een ETION-lid in de kijker. Deze maand is het de beurt aan Windy Carlu, Owner & HR Whisperer bij Introduce en lid in West-Vlaanderen.

Datum: 14 september 2020
Auteur: ETION redactie

De ETION Leadership Award gaat dit jaar naar Didier Pierre van PMC Holding en NNOF (Nearly New Offices). De prijs werd uitgereikt tijdens het ETION Forum 2020 en stond in het teken van het congresthema ‘Closing the Circle’ waarmee de krijtlijnen voor een circulaire toekomst werden uitgezet.

Datum: 14 september 2020

Wie op lange termijn succes wil hebben, moet op lange termijn denken. Toekomstdenken betekent dat je je een beeld vormt van je toekomstige klant: wie die is, hoe diens leefwereld er zou kunnen uitzien en welke rol jij daar als bedrijf in kan spelen. Is dit anno 2020 nog mogelijk?

Datum: 11 september 2020
Auteur: Partner

Als personeelsverantwoordelijke of zaakvoerder wil je graag dat je medewerkers zich goed voelen. Financiële stabiliteit speelt hierbij een grote rol. Het Groeipakket geeft ouders een financieel duwtje in de rug. Informeer daarom je medewerkers over alles wat het Groeipakket te bieden heeft.

Datum: 10 september 2020
Auteur: Jo Cobbaut

De coronapandemie die ons teistert, moet het momentum vormen om over te gaan naar structurele hervormingen waar onze maatschappij al lang klaar voor is. Dat is de visie van ‘Smart Cities’-specialist Pieter Ballon.

Datum: 8 september 2020
Auteur: Jo Cobbaut

Julie Lietaer, co-CEO van de West-Vlaamse garenproducent ESG, is een grote believer van het circulaire model in de mode- en textielindustrie. Zo stond de jonge textilienne mee aan de wieg van #hackyourjeans dat de vezels van afgedragen kledij recycleert tot nieuwe producten.

Datum: 7 september 2020
Auteur: ETION redactie

Naar goede gewoonte fileert onze ETION Outlook de economische realiteit. We kijken vooruit naar 2021. Het jaar nadat de wereld de reset-knop hard induwde... Welke sectoren tonen veerkracht? In welke hoek vallen de klappen? Hoe snel zal de economie weer herstellen? Is het dieptepunt eigenlijk al wel bereikt? Welke lessen hebben we geleerd en welke opportuniteiten zijn er?

Datum: 4 september 2020
Auteur: Partner

Er wordt wel eens beweerd dat een coöperatieve vennootschap onder het nieuwe vennootschapsrecht enkel nog interessant is voor de social profit. Waarom die interpretatie fout is, kan je op 13 oktober vernemen tijdens het online Cera Coop Event.