16.300 euro voor To Walk Again

Dat de ETION-leden Marc Herremans een warm hart toedragen, werd duidelijk tijdens de veilingen van de schilderijen die kunstenaar Dieter Dresselaars op de ETION winterevents maakte. Dankzij hen konden wij Marc een cheque van 16.300 euro overhandigen voor zijn foundation ‘To Walk Again’.

Veerkracht, doorzettingsvermogen en een hoge dosis warmte en levensvreugde. Zo kunnen we het verhaal van Marc Herremans, triatleet en winnaar van de Iron Man 2006, samenvatten. In 2002 nam zijn leven een drastische wending toen hij door een ongeval zijn rug brak. Zijn rug was gebroken, maar zijn dromen niet. Zijn wilskracht en passie om van deze tegenslag een kans te maken, inspireerde ook onze leden op onze winterevents.

Veiling

De impressies van de gesprekken werden ter plekke op doek geschilderd door ontwerper/schilder Dieter Dresselaers. Hij maakte van elke avond een unieke herinnering, eentje om te koesteren. De interesse in de schilderijen was zo groot, dat we besloten om ze te veilen.

De opbrengst zou naar de foundationTo Walk Again gaan, die Marc in 2003 oprichtte. Deze foundation heeft als doel om kinderen en volwassenen met een beperking aan te zetten tot een zo actief mogelijk leven, om zo de rolstoel tot een minimum te beperken. ‘To Walk Again’ daagt zichzelf uit om onbeperkt innovatief te zijn. Zij gaan aan de slag met hoogtechnologische apparatuur, zoals een staprobot om mensen terug te laten lopen.

Dat onze leden Marc en zijn goede doel een warm hart toedragen, werd duidelijk tijdens de veilingen. Dankzij hen mochten wij een mooi bedrag van 16.300 euro overhandigen. De trotse eigenaars van de schilderijen zijn: Bart De Smet, Marc Neyrinck, Thierry Snauwaert (Aarova) en Rob Van Agteren (Ackinas). Wij bedanken ook de leden van Antwerpen/Mechelen voor hun gift.

Marc Herremans vergelijkt het leven met een kaartspel. Een spel waarbij we goede en slechte kaarten trekken. Laat ons dankbaar zijn voor de goede kaarten die we hebben. En laat ons van elke slechte kaart een kans maken om terug te vechten. ‘The best is yet to come’

Tags: