Kempenaar trofee

Kempenaar 2023: stem voor jouw favoriet!

Een nieuw ETION-seizoen, dat betekent een nieuwe Kempenaar. De prijs voor de Kempense onderneming die zich op de kaart zet met focus op duurzame groei en aandacht voor medewerkers en omgeving.

Een onafhankelijke jury selecteerde uit de kandidaat-bedrijven alvast 3 genomineerden. We stellen ze even kort aan je voor. Helemaal onderaan deze pagina vind je ook een korte video over elk bedrijf.

Wie de prijs mee naar huis neemt, bepaal jij mee in een online stemronde en op de avond van de uitreiking. Online stemmen kan t.e.m. 22 oktober. Wil je het allemaal live meemaken? Schrijf je in en kom op 26 oktober naar Hooge Heyde in Kasterlee.

 

FRAKO

logo FRAKO

Vanuit de eigen vestigingen in Weelde, Zoersel en Gent ontvangt FRAKO particulieren, bedrijven en interieurarchitecten om vanuit hun knowhow een mooi totaalproject te ontwerpen. De productie van FRAKO (± 8.000 m²) bevindt zich in Weelde, op dezelfde locatie waar de NV ongeveer 40 jaar geleden gestart is.

FRAKO opereert al vanaf zijn start vanuit de Kempen. Ook het grootste deel van de omzet, of het nu gaat om kantoorinrichting, keukens of totaalinrichtingen, wordt hier gehaald. Ze produceren quasi alles zelf. Maar voor alle zaken die niet binnen hun expertise vallen, doen ze een beroep op lokale partners.

Ze beschouwen de tewerkstelling als hun belangrijkste impact op de Kempen. Het bedrijf is gedurende de voorbije 40 jaar gestaag gegroeid tot een 70-tal medewerkers. Hun missie: “Klantentevredenheid door middel van op maat gemaakte interieurs.”

🎬 In deze video verduidelijkt Davy Schuurmans waarom De Kempenaar en FRAKO een perfecte match zijn.

 

Plantrent Group

logo Planterent

Plantrent Group, opgericht in 2012 na de overname van C&F Plantenadvies, is het overkoepelende bedrijf van Plantrent Office en Plantrent Events.

Plantrent Office (ont)zorgt voor vergroening binnen de kantoormuren. Klanten kiezen samen met de experts zelf hun planten en plantenbakken uit. Door het aanbieden van een all-in service heeft de klant geen zorgen.

Plantrent is opgericht in 2003. Terwijl planten en decoratie in de beginjaren iets extra’s waren op evenementen, zijn ze intussen niet meer weg te denken. Met een team van 14 vaste medewerkers en een team flexi’s en studenten, slaagt Plantrent er dagelijks in om zowel kleine als grote evenementen aan te kleden.

Bij Plantrent behandelt men elke werknemer persoonlijk. “We laten iedereen in zijn waarde en hebben hiervoor respect. Respect geven maar ook terugkrijgen, is een waarde die we hoog in het vaandel dragen. Niet enkel tussen de werknemers maar ook naar het management toe vinden we dit zeer belangrijk.”

🎬 Waarom wordt Plantrent Groep de Kempenaar 2003? Stijn Goethals legt het uit in deze video.

 

VanRoey | EuroSys

logo VanRoey I EuroSys

Exact 30 jaar na de opstart (in 1993) aan de Steenweg op Merksplas in Turnhout is VanRoey | EuroSys een organisatie in hartje Kempen met een sterke focus op waardengericht ondernemen. VanRoey | EuroSys staat klaar om bedrijven in allerlei sectoren, overheden en scholen te begeleiden in hun digitale transformatie, zodat deze zich kunnen focussen op hun corebusiness en hun groeistrategie verwezenlijken.

In 2022 finaliseerde het bedrijf samen met een lokaal verankerd bouwteam, ‘Kempus’. Dit knap staaltje architectuur is een nieuw icoon voor de stad Turnhout en biedt 8 niveaus met high-tech kantoorruimte. Met als ultieme troef dat het geheel klimaatneutraal is.

Het bedrijf realiseert hiermee verschillende ambities: de meest aantrekkelijke werkplek van België aanbieden, een ontmoetingsplaats voor Kempische bedrijven realiseren en een locatie uitbouwen waar mensen hun ‘innerlijke motor’ kunnen aanzwengelen dankzij de circulaire keuken in het ‘Roeftop’-restaurant.

🎬  Pat Van Roey vertelt in deze video waarom VanRoey I EuroSys de Kempenaar met trots zou kunnen uitdragen.

 

Partner(s)