350 ondernemers voor de klas

Op maandag 9 januari 2017 vond de kick-off plaats van Ondernemers voor de Klas: hét grootste ontmoetingsproject tussen scholen en bedrijven in Vlaanderen. Hans Bourlon, CEO van entertainmentbedrijf Studio 100, gaf de officiële aftrap in het Sint-Pieterscollege te Leuven. Naast Hans Bourlon staan nog 350 andere ondernemers en bedrijfsleiders de komende 6 weken in heel Vlaanderen voor de klas. Zij zullen ruim 660 gastlessen geven aan leerlingen en studenten uit het secundair en hoger onderwijs.

Daarbij grote namen, waaronder Herman Van de Velde (Van de Velde), Ben Spaas (Spaas Kaarsen), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium), Fons Leroy (VDAB), Karel Cardoen (Cardoen), Francis De Nolf (Roularta Media Group), Bart Lambrechts (Soudal), Volker Weintritt (Covestro) en Gert Bervoets (H.Essers).

Doelstelling

Doelstelling van Ondernemers voor de Klas? Vlajo wil de bewustwording van het belang van ondernemerschap én ondernemingszin bij jongeren verhogen, maar ook de belangrijke synergie tussen werkgevers en toekomstige werknemers vergroten. Daarnaast wil Vlajo ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten. 

Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten jongeren met heel wat belangrijke vragen als: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen!

Ondernemers voor de Klas is een Vlajo-initiatief in samenwerking met onder andere ETION, de founding father van het project. 

Bekijk ook de reportages op Kanaal Z, het VTM-nieuws en het Journaal op Eén