collega's geven een high five

Workshop: Bouwen aan een cultuur van eigenaarschap

Medewerkers die vol overgave de 'extra mijl' gaan, alsof ze zelf eigenaar zijn. Dat wil toch iedereen? In deze workshop kom je te weten hoe je zo’n participatieve cultuur bouwt.

Workshop: Bouwen aan een cultuur van eigenaarschap

Info

Medewerkers die vol overgave de 'extra mijl' willen gaan, alsof ze zelf eigenaar zijn van de zaak. Die kan toch iedereen gebruiken?

Maar hoe betrek je medewerkers op een duurzame manier bij het reilen en zeilen van de onderneming? Hoe geef je iedereen het gevoel dat ze, ongeacht hun positie, mee aan het stuur zitten?

Een cultuur van eigenaarschap en verantwoordelijkheid drijft op een subtiel samenspel tussen transparante communicatie, resultaatgericht werken en delen in het resultaat. Hoe je in jouw organisatie zo’n participatieve cultuur doet leven, kom je te weten in deze workshop.

In drie delen gaan we samen op zoek naar alle elementen die nodig zijn om jouw medewerkers klaar te stomen om hun toekomst en die van het bedrijf in handen te durven nemen. We starten met een individueel intakegesprek, waarin we samen jouw specifieke context, mogelijkheden en uitdagingen verkennen.

In de eerste digitale groepssessie richten we ons op de participatieve principes die het ‘waarom’ van eigenaarschap in de verf zetten. Je krijgt huiswerk ter voorbereiding van de tweede groepssessie (live) die focust op het ‘hoe’. Waarin we uitzoeken hoe een cultuur van eigenaarschap rijmt met efficiëntie en resultaatgerichtheid.

Wil je verder ingaan op dit thema? Neem deel aan de inspiratiesessie 'Betrokkenheid als wapen in turbulente tijden' op 24/05.

datum tijd topic
eind februari, begin maart na afspraak individueel intakegesprek
dinsdag 7 maart 2023 14:00-17:00 online introductie en voorbereiding
dinsdag 14 maart 2023 13:00-18:00 live workshop
Waar
De Stal, Ranst

Laarstraat 24
2520 Ranst

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 1.250 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact

Ilse Lanzillotta

03 829 25 25
Spreker(s)

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.

Hilde Gaublomme

organisatiecoach en bemiddelaar in bezielde ondernemingen

Hilde  Gaublomme begeleidde 35 jaar lang organisaties bij veranderingstrajecten. In die tijd zag ze veel aandeelhouders, bedrijfsleiders en medewerkers  “met de handrem op rijden”. Van daaruit groeide haar persoonlijke praktijk als bemiddelaar en organisatiecoach. Ze faciliteert constructief overleg, strategie-oefeningen, optimalere afspraken m.b.t. family & corporate governance. Participatie van medewerkers draagt ze daarbij hoog in het vaandel.