Reeks van vier dinersessies waarin je in gesprek gaat met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben. Voor dwarsdenkers die tegenspraak opzoeken!
Schrijf je in
Themagroep Dwarsdenkers (Oost-Vlaanderen)
Je hebt mensen die steeds de geëffende paden bewandelen en je hebt mensen die tegen de stroom durven ingaan. Je hebt mensen die altijd in hun eigen gelijk blijven staan en mensen die tegenspraak opzoeken en zelfs omarmen. Kortom, je hebt denkers en je hebt dwarsdenkers.
Tijdens vier gemoedelijke dinersessies ga je in gesprek met inspirerende mensen die een tegendraadse visie hebben op brandend actuele economische, politieke, maatschappelijke en technologische evoluties. Evoluties die ons als ondernemer en als burger aanbelangen, maar waarvan de betekenis nog niet altijd onmiddellijk duidelijk is.
We serveren jou vier pure en open tafelgesprekken, zonder presentatie, die je dominante denkkader wel eens ondersteboven zouden kunnen halen.
28/02/2023 (19u-22u), Soumaya Majdoub, demografe aan de VUB en schrijfster van Consumeren als konijnen over het verband tussen de klimaatverandering, armoede, migratie en de mythe van de overbevolking. Soumaya weerlegt dat overbevolking de motor is van de klimaatverstoring en ze verlegt de aandacht naar de kern van het (klimaat)probleem: overconsumptie en de nood aan een paradigmashift.
25/04/2023 (19u-22u), Wim Distelmans, oncoloog, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, is een voorvechter in België voor de erkenning van palliatieve zorg en voor de mogelijkheid om euthanasie te kunnen laten uitvoeren. Hij gaat met ons in debat over waardig leven én (mogen) sterven.
11/09/2023 – (19u-22u), Khalid Benhaddou, de imam van Gent en verbindingsfiguur, over de plek van de Islam in de maatschappij en op de werkvloer: Is de Islam in Europa een bedreiging of een verrijking?
16/11/2023 - (19u-22u), Ive Marx is hoogleraar, directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck aan de Universiteit van Antwerpen en vaste columnist bij De Standaard. Hij zal het met ons hebben over de speerpunten van zijn onderzoeksexpertise: inkomens- en vermogensongelijkheid, arbeidsmarkt en migratie. Hierbij schuwt hij de confrontatie niet en aarzelt evenmin om tegen heilige huisjes te schoppen.
Industrieweg 202 9030 Gent
Birgit Stokx