Peter Somers

Leiders in alle staten: Peter Somers (CEO, United Emirates Post)

Peter Somers, CEO bij Emirates Post

Leiders in alle staten: Peter Somers (CEO, United Emirates Post)

Info

Er zijn mensen voor wie het bescheiden Vlaanderen simpelweg te klein is. Vlamingen die hun vleugels hebben uitgeslagen en ver van de eigen kerktoren een internationale carrière hebben uitgebouwd. In onze digitale sessies 'Leiders in alle staten' maak je kennis met succesvolle Vlamingen op verre continenten.

Op donderdag 24 november ontmoet je Peter Somers, CEO bij Emirates Post. Een avontuur dat net vóór corona begon en dóór corona ook nog eens extra interessant werd. Net als 20 jaar geleden bij bpost (toen nog gewoon De Post) trok Peter er de kaart van de internationalisering en zette Emirates Post op de e-commercetrein.

Toen De Post destijds evolueerde van 100% overheidsbedrijf naar een privéspeler zat Peter al mee aan de knoppen van misschien wel het grootste Belgische transformatieproject ooit. Een enorme uitdaging om dat logge overheidsbedrijf te veranderen in een performant privébedrijf. Peter was ook de architect achter de internationalisering van de posterijen in ons land.

Allemaal nuttige ervaring die in Dubai goed van pas komt! E-commerce was er nooit echt van de grond gekomen. Het is er zo heet dat mensen hun weekends doorbrengen in gekoelde winkelcentra en daar als vanouds kopen wat ze nodig hebben. Maar door de COVID-19 lockdowns kwam daar razendsnel verandering in!  

Emirates Post realiseerde in die periode een indrukwekkende inhaalbeweging. In geen tijd werd een logistieke infrastructuur opgebouwd en stegen de e-commercevolumes gigantisch. Dubai heeft op een paar maanden tijd gedaan waar andere markten vele jaren voor nodig hadden.

Beslissen gaat er veel sneller dan in België, maar zoals voor elke transformatie geldt in de Emiraten net zo goed dat je je mensen moet meekrijgen, wil je dat proces kans op slagen geven. Daarover getuigt Peter Somers tijdens deze online sessie.

Programma
12:00 uur Keynote & vragen
13:00 uur Einde
Waar
digitaal
Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 55 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Rashida Houari

03 829 25 25
Partner(s)
Spreker(s)

Peter Somers

CEO
Emirates Post

Peter Somers staat sinds 2019 aan het hoofd van Emirates Post. Daarvoor deed hij meer dan 25 jaar ervaring op in de logistiek in leidinggevende functies bij toonaangevende distributie-, e-commercelogistiek- en postbedrijven. Tot 2014 was hij lid van het uitvoerend comité van bpost. Voordat hij bij Emirates Post startte, was hij de CEO van RetailDetail. Hij is ook medeoprichter van de e-commercebedrijven SprintPack en SKS & Partners.