wereldbol met op de achtergrond tv-schermen

Kwartaalupdate

We gaan samen op zoek naar de rode draad in de dolle, dagelijkse nieuwscyclus. Met messscherpe analyses van denktank-experts Geert Janssens en Hans Diels.

Kwartaalupdate

Info

De dolle, dagelijkse nieuwscyclus wordt gedomineerd door razendsnel fluctuerende markten, disruptieve technologieën en geopolitieke dreigingen. In een wereld die bol staat van 24/7 breaking news, is het niet altijd eenvoudig om de rode draad te vinden. 

Met de ETION Kwartaalupdate zie je weer snel het bos door de bomen! Een kleine groep voor bedrijfsleiders en kaderleden die samen op zoek gaan naar trends die houvast geven in turbulente tijden...

ETION denktank-experts Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek en toekomstdenker) geven je in een ontbijtsessie een update van wat er op economisch en politiek vlak speelt in de wereld. En waar we ons de komende maanden aan kunnen verwachten.

Hun gasten geven duiding bij de belangrijke trends van het moment.

  • donderdag 29/09: Johan Van Gompel (senior economist KBC) over  de vastgoedmarkt in tijden van stijgende rente
  • woensdag 7/12: Peter Vanden Houte (chief economist ING) over evoluties in de internationale economische en politieke omgeving.
Programma
datum uur gastspreker
donderdag 29 september 08:00-09:30 uur Johan Van Gompel
woensdag 7 december 08:00-09:30 uur Peter Vanden Houte
Waar
Kasteel Tivoli, Mechelen

Antwerpsesteenweg 92
2800 Mechelen

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 270 (excl. btw) voor de 2 sessies. Inschrijven is enkel mogelijk voor beide sessies.
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact

Britt De Weirt

03 829 25 25
Spreker(s)

Hans Diels

toekomstdenker - expert geopolitiek
ETION

Hans Diels (1980) studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.

Geert Janssens

hoofdeconoom - expert participatief ondernemen
ETION

Geert Janssens (1968) publiceert rond macro-economische onderwerpen en bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over o.a. digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.