Gebouw COBRAS

ETION Jongeren: circulair ondernemen: waarheid, durven én doen

Hoe brengen enkele jonge ondernemers hun circulair verhaal in de praktijk? Met Sofie Rapsaet (Sura Impact), Chris Van de Voorde (JuuNoo), Jelle Vandecasteele (COBRAS) en Pieter Bockaert (Bouwpunt Botha).

ETION Jongeren: circulair ondernemen: waarheid, durven én doen

Info

Circulariteit wordt vandaag in één adem genoemd met duurzaam ondernemen, en is de voorbije jaren een trending topic geworden. Er wordt dus onmiskenbaar veel over circulariteit gesproken, maar er concreet en rendabel aan de slag mee gaan is niet altijd eenvoudig.

De bouwsector staat bekend als een weinig innoverende en conservatieve sector. Desalniettemin beweegt er wel wat… niet toevallig door een jonge generatie ondernemers die beseft dat het anders moet.

Op 21 april ontdekken we hoe enkele jonge ondernemers hun circulaire verhaal in de praktijk brengen: Sofie Rapsaet (Sura Impact), Chris Van de Voorde (JuuNoo), Jelle Vandecasteele (COBRAS) en Pieter Bockaert (Bouwpunt Botha).

Maar eerst verkennen we het grotere plaatje: we verdiepen ons in circulaire ondernemingsmodellen via concrete cases. We denken na over de circulariteit van gekende producten, en worden uitgedaagd om naar onszelf te kijken doorheen een circulaire bril.

Programma
18:30 uur onthaal met hapje en drankje
19:00 uur circulair ondernemen: theorie en praktijkcases
22:00 uur einde
Waar
Cobras, Kortrijk

Stijn Streuvelslaan 45
8501 Kortrijk

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 65 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Yannick Hindryckx

0497 14 20 63
Partner(s)
Spreker(s)

Sofie Rapsaet

oprichter
Sura Impact

Sofie Rapsaet is gespecialiseerd in duurzaamheidsadvies voor bedrijven.

Chris Van de Voorde

oprichter
JuuNoo

Chris Van de Voorde past met zijn bedrijf JuuNoo circulariteit toe in de praktijk met esthetische en circulaire wanden voor bedrijfsgebouwen.

Jelle Vandecasteele

zaakvoerder
Cobras

Jelle Vandecasteele is interieurarchitect en zaakvoerder van ontwerpbureau COBRAS. Hij richtte zijn volledige kantoorruimte, van vloer tot plafond, in met circulaire materialen.

Pieter Bockaert

Pieter Bockaert groeide als vijfde generatie op tussen de bouwmaterialen in familiebedrijf Bockaert & Thienpont (Bouwpunt Botha). In 2021 besliste hij zijn vleugels uit te slaan en op zoek te gaan naar een innovatieve, circulaire uitdaging.