witte kip

ETION Forum 2021

De kracht van twijfel: hoe alles in vraag stellen leidt tot creativiteit. Met Alan Iny (bestsellerauteur Thinking in New Boxes), Koen Vanmechelen (interdisciplinair kunstenaar), Dewi Van De Vyver (CEO Flow Pilots), Jan Robrechts (laboratoriumdirecteur Lavetan) en de uitreiking van de ETION Leadership Award.

Met Covid Safe Ticket

ETION Forum 2021

Info

Twijfel lijkt vaak het tegenovergestelde van succes te zijn. De mens houdt graag vast aan wat hij heeft en weet. Twijfelen aan ideeën wordt aan de kant geschoven. En dat beperkt onze creativiteit. Nieuwe ideeën ontstaan immers daar waar we de status quo in vraag stellen. Met het ETION Forum 2021 willen we dan ook de kracht van twijfel in de verf zetten.

We hebben het over radicale innovatie. Over hoe we zaken anders gaan bekijken en zo nieuwe producten of diensten uitvinden. Het gaat niet over in kleine stapjes je proces innoveren, maar over grootste veranderingen lanceren door je bestaande manier van werken of je bestaande omgeving in vraag te stellen.

Keynote

Voor keynotespreker Alan Iny gaat de oude managementmantra van het out-of-the-box-denken lang niet ver genoeg. Revolutionaire ideeën ontstaan in nieuwe dozen! In zijn internationale bestseller Thinking in New Boxes werpt Iny een nieuw licht op creativiteit. Innoveren doe je door gangbare perspectieven uit te dagen, door vragen te stellen en open te staan voor een onbeperkte reeks mogelijke antwoorden.

Koen Vanmechelen is als internationaal befaamde, interdisciplinaire kunstenaar een van de meest veelzijdige denkers van zijn tijd. Hij situeert zich aan de samenvloeiing van kunst, wetenschap, filosofie en gemeenschap. Tijdens het ETION Forum 2021 gaan we met hem en de ondernemers Dewi Van De Vyver (CEO Flow Pilots) en Jan Robrechts (laboratoriumdirecteur Lavetan) in gesprek over hoe zij hun assumpties in vraag stellen en hoe dit leidt tot creativiteit.

Leadership Award

We zetten het verhaal van de sprekers kracht bij met de uitreiking van de Leadership Award. Met deze speciale erkenning zetten we een inspirerend leider (m/v) in de bloemetjes. Een innoverend rolmodel en grensverleggend pionier die de twijfel durft te omarmen om vooruit te gaan.

Benieuwd wie dit jaar de award mee naar huis mag nemen of wil je zelf meer twijfel toelaten in je denkproces? Laat je inspireren op het ETION Forum 2021!

 

Coronamaatregelen

ETION volgt voor dit event de geldende coronamaatregelen. Deelnemers zullen bijgevolg een Covid Safe Ticket (CST) en identiteitskaart moeten kunnen voorleggen aan de ingang van event. Het CST mag zowel op de CovidSafeBE app als op papier worden meegebracht. ETION biedt voor bezoekers die geen geldig CST hebben geen sneltesten aan als alternatief voor een PCR-test. Het ontbreken van een geldig CST is verder geen reden voor een kosteloze annulering buiten de geldende annuleringstermijn (10 dagen voor het event).

Programma
15.45 uur Aanvang 'De kracht van twijfel - ETION Forum 2021'
18.15 uur Walking dinner
Waar
Ghelamco Arena, Gent

Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
ETION-leden: € 275 (excl. btw)
Niet-leden: € 375 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
10 werkdagen
Contact

Vicky Knaepen

03 829 25 06
Partner(s)
Spreker(s)

Alan Iny

global leader creativiteit & scenario's Boston Consulting Group

Alan Iny studeerde wiskunde en management en behaalde een MBA aan Columbia Business School. Als global leader creativiteit & scenario's bij Boston Consulting Group schreef hij de internationale bestseller Thinking in new boxes.

Koen Vanmechelen

kunstenaar
The Cosmopolitan Chicken Project, Labiomista

Koen Vanmechelen is een Belgische conceptueel kunstenaar. In zijn werk staat bioculturele diversiteit centraal. The Cosmopolitan Chicken Project zette hem internationaal op de kaart in de kunstwereld en daarbuiten. De kern van het project is niet de kip, noch het ei, maar het kruisingsproces en de diversiteit die daaruit voortvloeit. In 2017 verhuisde Vanmechelen zijn studio naar LABIOMISTA in Genk, een park dat eigenlijk ook een groot, evoluerend kunstwerk is met als drijvende kracht het samenspel tussen kunst, natuur, beschaving, wetenschap…

Dewi Van De Vyver

CEO
Flow Pilots

Dewi is CEO en co-founder van de Scale-up Flow Pilots. Ze vulde haar master in communicatiewetenschappen aan met opleidingen economie, grafisch ontwerp, business- en IT management. De kruising hiervan inspireert haar als CEO. Dewi is ICT Woman Of The Year 2020 en pleit voor een meer diverse en gelijkwaardige IT-sector en werkwereld. Als een van de co-founders van het netwerkevent The Ada Talks, steunt Dewi actief vrouwen in tech.

Jan Robrechts

laboratoriumdirecteur
Lavetan

Jan Robrechts is master in de farmaceutische wetenschappen en klinische biologie (KU Leuven). Naast laboratoriumdirecteur van Lavetan is hij tevens voorzitter en medeoprichter van vzw Alegria (Open Huis voor mensen met Kanker en hun omgeving) en lid van diverse bestuurs- en adviesraden. Sedert september 2021 is hij ook regio-voorzitter van ETION Kempen.