mannteje met hoed op geldstapel, mannetje zonder geld kijkt naar hem op

Bruno Colmant: de priester en de econoom

Een dwarse kijk op de toekomst van de samenleving en het kapitalisme met prof. dr. Bruno Colmant.

Bruno Colmant: de priester en de econoom

Info

Wat als de financiële crisis van 2008 alleen maar de voorbode was van veel grotere maatschappelijke schokken? Creëert ​​ongebreideld kapitalisme een onvrije samenleving? Kan de staat zijn gezag terugkrijgen, zonder autoritair of draconisch te worden? Hoe ziet een menselijke, digitale samenleving eruit? En welke plaats heeft algemeen welzijn nog in onze consumptiemaatschappij?

Grote vragen die het onderwerp zijn van het boek 'Le prêtre et l’économiste'. Een weerslag van gesprekken tussen Bruno Colmant en Éric de Beukelaer. De ene is doctor in de economie en auteur van meer dan 80 boeken. De andere een katholiek priester, met een passie voor economie.

Hun boek leest als een alarmkreet over de evolutie van onze samenleving. Wars van clichés en simplistische analyses, maar vol compromisloze uitwisselingen over de excessen van ongereguleerd kapitalisme. Waarschuwend voor een systemische crisis die stilaan werkelijkheid lijkt te worden.

Bruno Colmant geeft in een gesprek met Hans GeybelsLogia, een retrospectieve op het kapitalisme dat zichzelf in de staart heeft gebeten. Maar hij ziet ook lichtpunten, in wat hij 'l’ optimisme de combat' noemt.

Franstalige sessie.

Programma
19:30 uur onthaal
20:00 uur gesprek
21:00 uur napraten met hapje en drankje
22:00 uur einde
Waar
Centrum Eenheid, Wezemaal

Centrum Eenheid
Aarschotsesteenweg 381
Wezemaal

 

Wanneer
-
Praktisch
Prijs
€ 65 (excl. btw)
Kosteloos annuleren
4 werkdagen
Contact

Britt De Weirt

03 829 25 25
Partner(s)