zicht op het historische centrum van Assisi

Belevingstrip Loppiano-Assisi

Vierdaagse belevingstrip waarin je op zoek gaat naar inspiratie voor een economie met een menselijker gezicht. Ontdek in Loppiano het concept van de gemeenschapseconomie. En in Assisi de Economy of Francesco.

Belevingstrip Loppiano-Assisi

Info

Italië is doorheen de geschiedenis altijd een economische bakermat geweest. Als hart van het machtige Romeinse rijk en als geboorteplek van de Verlichting. Ook vandaag borrelen er vanuit Europa’s laars veelbelovende, innovatieve ideeën op. Die een reuzenstap richting economie van het derde millennium kunnen betekenen. In deze belevingstrip ga je op zoek naar inspiratie voor een economie met een menselijker gezicht.

In Loppiano (Firenze), het internationaal centrum van de Focolarebeweging maak je kennis met het concept van de gemeenschapseconomie. Een internationaal dorp, een groot sociaal laboratorium met inwoners uit alle windstreken die samen werken aan en experimenteren met een cultuur van geven en delen.

Je gaat er in gesprek met ondernemers die werken volgens de principes van de gemeenschapseconomie. Wetenschappers van de Focolare-universiteit leggen je uit hoe die wereldwijd vorm kan krijgen. Koen Vanreusel, eigenaar van Easykit en Focolare-believer, dompelt je helemaal onder in de unieke sfeer van dit internationale dorp.

Assisi is de stad van Italiës patroonheilige Franciscus. In zijn spoor ontdek je de Economy of Francesco. Een groots opgezet project van paus Franciscus om jongeren van over heel de wereld een pact te laten sluiten dat de wereldeconomie revolutionair moet veranderen.

Uiteraard maken we ook tijd om de rijke geschiedenis van de stad te verkennen, samen met theoloog en Franciscus-kenner Hans Geybels.

Meer weten? Klik dan hier voor het volledige programma.

Waar
meerdere locaties in Italië
Wanneer
-
Praktisch
Status
Volzet
Prijs
in eenpersoonskamer : € 2.200 (excl. btw)
in tweepersoonskamer : € 2.100 per persoon (excl. btw)
Kosteloos annuleren
tot 30 juni 2022. Na die datum is het volledige reisbedrag verschuldigd. Meer details in de brochure.
Contact

Rashida Houari

03 829 25 25