Laurenz Verledens

Wallonië anders bekeken

Het beeld van Wallonië dat in Vlaanderen domineert, is dat van een ingeslapen, verarmde regio. Nochtans beweegt er een en ander ten zuiden van de taalgrens. Het Marshall plan lijkt aan te slaan, de bedrijfssector is in relatief goeden doen en de economische groei, export en werkgelegenheid zitten sterk in de lift. Her en der wordt er geopperd dat de Waalse groei de Vlaamse zal overtreffen binnen afzienbare tijd. VKW Metena gaat dieper in op deze claim en wat we kunnen leren van een regio die zeer dichtbij ligt, maar toch niet altijd even bekend is. Download hier de volledige nota [PDF, 8 blz, 633 kB]

Interview met Koen De Bruyn

Een nieuwe onderneming opstarten in volle crisisperiode; het is verre van evident. Starters worden in ons land ook in betere periodes met een zeker wantrouwen bejegend. Dat ervoer Koen De Bruyn. Tot voor kort was hij IT-consultant in een groot bedrijf. Vandaag is hij IT-consultant in een klein bedrijf...zijn eigen bedrijf. Op zijn blog deelt hij zijn  starterservaringen. We hadden een interview met hem.

Nik Schotmans (Launtree): Elke periode heeft voor- en nadelen

Launtree, het bedrijf van Nik Schotsmans en Friedrich Pétré, verkoopt advertentieruimte op kartonnen kleerhangers voor strijkateliers. Voor de adverteerder een originele manier om een interessant doelpubliek te bereiken. Voor de strijkateliers een mooie besparing want zij krijgen de recycleerbare kleerhangers gratis. Schotsmans en Pétré lanceerden hun origineel idee in volle crisistijd.

Bart Vandezande (Anemo Engineering): Positieve feedback van klanten is heel motiverend

Bart Vandezande is een jonge ondernemer. Op zijn 28 jaar ging hij aan de slag als zelfstandig agent voor een Amerikaanse firma en in mei 2008 koos hij resoluut voor het ondernemerschap. Met succes. Zijn bedrijf Anemo Engineering won vorig jaar zelfs een Enterprize, een prijs voor veelbelovende ondernemingen.