Het Laatste Nieuws

KHK lauwert ondernemer Torfs

(Het Laatste Nieuws, 28 maart 2012 – Kempen) Ondernemer Wouter Torfs, van winkelketen Schoenen Torfs, ontving gisteren de tweede leerstoel baron Stouthuysen. "Dat is een soort erkenning voor zijn werk op het vlak van innovatie", legt Thierry Taverna, afgevaardigd bestuurder van de Katholieke Hogeschool Kempen uit.

Laat ons Ondernemen

Nooit eerder hebben de Belgische werkgevers zo eensgezind aan de alarmbel getrokken. Van de kleine zelfstandige tot de grote baas van een multinational, zowat iedereen die werk geeft in ons land, slaakte gisteren unaniem dezelfde noodkreet: "Geef ons ruimte om te ondernemen!" Zonder een slagvaardig beleid en een reeks dringende maatregelen, dreigt ons land te verzinken in een economisch moeras en zal onze concurrentiepositie verder afbrokkelen, klinkt het. Met nog meer jobverliezen tot gevolg.

Waarom is ondernemen hier een vies woord

De nakende sluiting van Opel Antwerpen maakt nog maar eens duidelijk dat de globalisering van de economie België keihard treft. Tot voor enkele jaren werden we geroemd om onze productiviteit, centrale ligging, uitstekend onderwijs en talenkennis. Maar is België nog wel zo competitief als wij graag geloven? Onlangs trokken Amerikaanse investeerders nog aan de alarmbel: "Geef ons een reden om naar België te komen en er te blijven." Slik. Maar waar liggen onze pijnpunten.