Hans Diels

Hans Diels (1980) is toekomstdenker & expert geopolitiek bij ETION. Hij studeerde Politieke wetenschappen en Internationale Betrekkingen in Leuven en Louvain-la-Neuve. In het verleden was hij actief als vertegenwoordiger in het Handelsbeleidscomité van de Europese Raad in Brussel, medewerker van de VS-ambassade in België en de EU, en als onderzoeker en lesgever aan het Departement Politieke wetenschappen van de UA.
Volg Hans op twitter

 

De illusie van zekerheid

Doordenker van Hans Diels (Ondernemen, maart 2021)
In een complexe wereld waar we geconfronteerd worden met interdependentie tussen landen, complexe interacties tussen een resem actoren en convergerende technologische vooruitgang is het voorspellen van de toekomst alleen maar moeilijker geworden. Desondanks blijven we dit proberen.

Silicon Island

Opiniebijdrage van Hans Diels
In de Zuid-Chinese Zee, op 130 km van China, ligt een land dat niet vertegenwoordigd is in de Verenigde Naties. Bedrijven uit dat land produceren bijna zeven op tien microchips ter wereld. En dat zou wel eens een probleem kunnen worden.

Nepnieuws, echte gevolgen

Het voorbije jaar kende de Verenigde Staten een ware infodemie, waarbij verschillende stromen van nepnieuws samenkwamen. ETION sprak met Cindy Otis, ex-CIA analiste en experte in disinformatie, tijdens de eerste sessie van de gloednieuwe online reeks ETION’s Flight to the Future.

Het Twitter-dilemma

Opinie van Hans Diels (demorgen.be, 11 januari 2021)
Na de bestorming van het Capitool is Donald Trump van Facebook, Instagram en Twitter gebannen. Tot dan zijn de sociale-mediabedrijven heel omzichtig omgesprongen met Trump. Ze moeten immers een erg smal pad bewandelen tussen het respect voor vrije meningsuiting en het verspreiden van valse informatie en aanzetten tot haat en geweld.