Geert Janssens

Geert Janssens (1968) is hoofdeconoom bij ETION en expert participatief ondernemen. Hij publiceert rond macro-economische onderwerpen alsook bedrijfseconomische vraagstukken. Hij is een kritisch denker over maatschappelijke thema’s waaronder digitalisering en duurzaamheid. Als expert en pleitbezorger van participatief ondernemen helpt hij ondernemingen op weg naar hedendaagse businessmodellen gebaseerd op gedeeld leiderschap. Daarnaast is hij bestuurder in de non-profit. Hij is auteur van de boeken Waardevol werkloos, De muizenval, De bewuste belegger en Iedereen eigenaar.
Volg Geert op twitter.

 

Cryptomunten zijn meer dan een hype

Opinie van Geert Janssens
Miljoenen beleggers jagen de prijs van GameStop-aandelen door het dak om daarmee shortsellers een hak te zetten. Terwijl de cryptohype steeds meer voet aan de grond krijgt, koopt Tesla voor anderhalf miljard dollar bitcoins. Is de financiële wereld op hol geslagen? Op basis van vijf trends proberen we hier een touw aan vast te knopen.

De spaarzame aandeelhouder

Een nuttige eigenschap van financiële participatie (winstpremie, aandelen, opties,…) is dat je medewerkers nauwer kunt betrekken bij het tot stand komen van het resultaat van de onderneming. Een minder gekend neveneffect is een grotere zelfdiscipline bij medewerkers om te sparen.

Arbeidsmarkt 2021

Deze crisis zal een zware tol eisen op het vlak van tewerkstelling. Tegelijk is het een uitgelezen kans om organisatorische veranderingen door te voeren, ook in functie van een toekomstgericht hr-beleid. Chris Wuytens (Acerta Consult) en Geert Janssens richten in de nieuwste inspiratienota hun blik op de arbeidsmarkt 2021.

Waar een vaccin is, is er hoop

Opinie van Geert Janssens
Het nieuws dat het Pfizer-vaccin een effectiviteit van 90% zou kunnen bereiken, werd op gemengde gevoelens onthaald. Wetenschappers en beleidsmakers blijven begrijpelijkerwijze voorzichtig en ook de feestvreugde op de beurs vond niet iedereen gepast. Toch is enig optimisme op zijn plaats. Het gaat hier wel degelijk om een ‘gamechanger’.