Geert Janssens | Etion

Geert Janssens

Geert Janssens (1968) is hoofdeconoom bij ETION en expert participatief ondernemen. Hij is licentiaat-doctorandus in de Economische Wetenschappen alsook Master in Corporate Finance. Hij publiceerde vooral rond macro-economische onderwerpen en de werking van de arbeidsmarkt.
Volg Geert op twitter.

 

Graag een modern sociaal debat

Opinie van Geert Janssens (2 mei 2018)
Zoals elk jaar leverde de 1-meiviering tal van ronkende verklaringen gekoppeld aan het recht op arbeid en de noodzaak tot een meer rechtvaardige verdeling van de welvaart. Helaas wordt dat discours alsmaar minder relevant. Om tegemoet te kunnen komen aan de nieuwe noden van onze samenleving moeten beleidsverantwoordelijken loskomen uit verouderde denkpatronen.

Kaaiman voor iedereen

Opinie van Geert Janssens (24 april 2018)
Moeten we nu blij zijn met de opbrengst van de Kaaimantaks of diep teleurgesteld? Alles hangt af van wat de ondernemingen zullen doen met de belastingen die ze niet hebben moeten betalen. Het geld is niet verloren maar krijgt ook niet automatisch de meest optimale aanwending voor de samenleving.

‘Best place to work’ ook ‘best place to own’

Doordenker van Geert Janssens (Ondernemen, februari 2018)
Schoenen Torfs en EASI zijn opnieuw verkozen tot ‘best place to work’. Van Schoenen Torfs is dat geen verrassing maar van IT-bedrijf EASI eigenlijk ook niet. De winnaar in de categorie onder de 500 medewerkers is in Vlaanderen minder gekend zoals ook het feit dat dit bedrijf sterk inzet op participatief ondernemen.