De Standaard

De grote sprong voorwaarts is gemaakt

De Standaard (17 augustus 2019) sprak ETION-hoofdeconoom Geert Janssens n.a.v. het OESO-rapport over de dalende productiviteitsgroei. Hij denkt dat nieuwe technologische revoluties de productiviteit verder zullen verbeteren. “Ik zie het niet zo negatief in. Of de cijfers van vroeger terugkomen weet ik niet, maar ik denk dat de productiviteit over tien of vijftien jaar wel weer zal stijgen. Veel zaken zitten nog in een experimentele fase, maar kunnen wel voor een nieuwe boost zorgen.”

Laat iedereen zijn zin doen en je maakt pas echt winst

Tijdens het ETION Forum gisteren in Antwerpen getuigde de Deense ondernemer en bedenker van het zogenaamde spaghettimodel Lars Kolind over hoe Oticon, dat initieel de boot van kleine gehoorapparaatjes gemist had, “de beste van de industrie werd”. “We gaven de macht aan het individu. Hij kon zelf beslissen waar zijn bijdrage het grootst was. Zo stimuleer je mensen om hun best te doen, terwijl de meeste bedrijven mensen dat net beletten."

Zet afgewezen sollicitant niet zomaar aan de kant

Opiniestuk van Jochanan Eynikel (De Standaard, 24 april 2015) De zoektocht naar werk kan zeer frustrerend zijn. Zeker als er veel kandidaten zijn voor een beperkt aantal functies. Zoals onlangs bleek bij leraars: volgens cijfers van de VDAB zoeken gemiddeld meer dan 7.000 leerkrachten op het einde van elke maand naar een job, terwijl er gemiddeld maar iets meer dan 500 vacatures zijn (DS 22 april).