Activiteiten

Datum: donderdag, 21-03-2019
We gaan met de ETION vrouwen op bezoek bij Arijs Seafood. After work ontmoeten we daar een straffe onderneemster uit eigen regio: Jolien Arijs. Haar visgroothandel haalde laatst nog de shortlist van de Kempenaar. Jij kan in Herentals zelf gaan ontdekken waarom die nominatie méér dan terecht was.
Van afval tot energie
Datum: donderdag, 21-03-2019
Biostoom Oostende is een aparte energieproducent. In deze centrale, die in 2009 werd geopend, wordt immers groene stroom geproduceerd uit restafval. Bovendien wil Biostoom innovatief zijn op het vlak van organisatiecultuur. Openheid, betrokkenheid en duurzaamheid zijn er op alle niveaus doorgedrongen.
Bij-zonder duurzaam
Datum: dinsdag, 02-04-2019
Met een natuurproduct als basis voor hun bedrijfsactiviteit staat ondernemen bij Meli gelijk aan duurzaam ondernemen, wat zich vertaalt in een zorgzame omgang met het milieu en een duurzaam productieproces. Koen Steurbaut, general manager, bouwt in Veurne aan de toekomst van dit familiebedrijf door volop in te zetten op digitalisering en innovatie. Hij licht op 2 april de visie en het veranderingsproces van Meli toe en leidt ons rond op de werkvloer.
Datum: donderdag, 25-04-2019
Voor onze tweede editie van Bar@ zijn we te gast bij PFL. Op het programma: het creatief ondernemersverhaal van Tim Van Aelst, oprichter van Shelter en bedenker van o.m. Benidorm Bastards', een bedrijfsbezoek en een frisse pint.
Waar bedrijfsleven en natuur elkaar ontmoeten
Datum: donderdag, 09-05-2019
Natuur en bedrijfsleven: geen vanzelfsprekende match. Of toch? We krijgen een uitgebreid antwoord tijdens ons bezoek aan het bezoekerscentrum Uitkerse Polder van Natuurpunt. Ook baggerbedrijf Deme en mediagroep Roularta geven een woordje uitleg bij hun natuur- en milieumaatregelen.