Activiteiten

Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Als er één sector is waarin innovatie een zeer belangrijke rol speelt is het wel de medische. We nemen je graag mee op ontdekkingstocht door één van de meest vooraanstaande ziekenhuizen in onze regio. Samen bekijken we welke vernieuwende procedures en maatregelen een soms levensnoodzakelijk of levensreddend verschil maken.
Datum: vrijdag, 13-03-2020
Regio: Kempen
Umicore is al jarenlang een gevestigde waarde in de Kempen. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar actief in Olen en telt vandaag 1030 medewerkers. Het materiaaltechnologiebedrijf heeft moeilijke jaren achter de rug, maar kan na hard werken weer groeicijfers voorleggen. Tijdens een ontbijt op 13 maart krijgen we een blik achter de schermen van de cultuurverandering van een bedrijf dat op een succesvolle manier omgaat met o.a. employer branding.
Data en voetbal: bepaalt een computer de opstelling?
Datum: maandag, 16-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Heb je je ooit al afgevraagd op welke basis de opstelling van spelers gebeurt voor een voetbalwedstrijd? Benieuwd hoe data- en videoanalyse bijdragen tot betere prestaties? Ontdek het op 16 maart tijdens een bezoek van de ETION Jongeren aan het KAA Gent Oefencomplex!
Datum: vrijdag, 27-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Bijna alle gevangenen komen op een dag weer vrij. Een degelijk en efficiënt re-integratiebeleid is daarom een maatschappelijke plicht. Werk binnen en buiten de muren is hierin een cruciale factor. We laten je op 27 maart graag kennismaken met de werkgelegenheid in de gevangenis van Oudenaarde.
Circulair denken: de kunst van het recycleren
Datum: vrijdag, 24-04-2020
Regio: Kempen, Antwerpen-Mechelen
Op vrijdag 24 april gaan we op bezoek bij Belgian Scrap Terminal (BST). Waar afval geen eindpunt is, maar het begin van een eindeloze kringloop. Caroline Craenhals staat, als telg van de intussen vierde generatie, aan het hoofd van het toonaangevende recyclagebedrijf in de Antwerpse haven.
Rudi Peeters (CIO KBC) over het grenzeloze potentieel van de nieuwe technologie
Datum: maandag, 27-04-2020
Regio: Brabant-Brussel
Blockchaintechnologie heeft de potentie om elke mogelijke sector op zijn grondvesten te doen daveren. Dat horen we tenminste met de regelmaat van de klok in de pers. Maar wat is het eigenlijk? En wat kan je ermee? Rudi Peeters, CIO KBC Group, vertelt er ons alles over.
Datum: donderdag, 07-05-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
PIPA (Pigeon Paradise), de nummer één ter wereld in het verhandelen van topduiven, viert in 2020 zijn 20-jarig bestaan. Op 7 mei ontdekken de ETION-jongeren wat er zich allemaal afspeelt in een wereld die zo dichtbij, maar ook zo onbekend is.
Achter de schermen van AZ Groeninge: een dagelijks huzarenstukje
Datum: dinsdag, 26-05-2020
Regio: West-Vlaanderen
Met de verhuis in 2016 van de verschillende campussen naar de nieuwe indrukwekkende gebouwen aan de Kennedylaan zette AZ Groeninge de kers op de taart van de ingezette groei. Tino Gabriel, financieel en administratief directeur, geeft ons op 26 mei inzicht in de logistieke poot van het ziekenhuis. In primeur bezoeken we het nieuwe CLT-gebouw - de draaischijf van alle logistieke operaties - dat begin mei in dienst wordt genomen.
Ecodynamisch en sociaal ondernemen in hartje Brussel
Datum: woensdag, 03-06-2020
Regio: Brabant-Brussel
In 2019 mocht de Ancienne Belgique 40 kaarsjes uitblazen. De 500 concerten met meer dan 300.000 bezoekers zijn echter maar een klein deel van het grotere waardenverhaal achter het muziekhuis. We nemen je mee backstage in een van ’s lands meest toonaangevende concertzalen.