Activiteiten

Datum: donderdag, 07-02-2019
Familiebedrijf Agristo, een wereldspeler in diepgevroren aardappelspecialiteiten, trekt radicaal de kaart van internationale groei en innovatie.
Welke visie schuilt er achter het transformatieplan van AVEVE naar Arvesta?
Datum: dinsdag, 12-03-2019
Op 12 maart vertelt Eric Lauwers ons graag over zijn leiderschapsstijl, de bedrijfscultuur, en hoe hij een nieuwe strategie implementeert om Arvesta verder te doen groeien.
Datum: donderdag, 21-03-2019

Op donderdag 21/03 gaan we met de ETION vrouwen op bezoek bij Arijs Seafood. After work ontmoeten we daar een straffe onderneemster uit eigen regio: Jolien Arijs. Haar visgroothandel haalde laatst nog de shortlist van de Kempenaar. Jij kan in Herentals zelf gaan ontdekken waarom die nominatie méér dan terecht was.
Van afval tot energie
Datum: donderdag, 21-03-2019

De terugkerende problemen met kernreactoren en het bijhorende risico op een black out, doet steeds meer mensen beseffen dat we voor onze elektriciteitsproductie moeten overschakelen naar andere, duurzame manieren om aan onze energienoden te voldoen.

Biostoom Oostende is een aparte energieproducent. In deze centrale, die in 2007 werd geopend, wordt immers groene stroom geproduceerd uit restafval. Het rendement van Biostoom ligt daarnaast een stuk hoger dan dat van een klassieke verbrandingsoven.

Bijzonder duurzaam
Datum: dinsdag, 02-04-2019

Met een natuurproduct als basis voor hun bedrijfsactiviteit staat ondernemen bij Meli gelijk aan duurzaam ondernemen. Dit vertaalt zich in een zorgzame omgang met het milieu en een duurzaam productieproces met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Deze aanpak is ook duidelijk merkbaar in oa het personeelsbeheer.

Waar bedrijfsleven en natuur elkaar ontmoeten
Datum: donderdag, 09-05-2019

Natuur en bedrijfsleven: geen vanzelfsprekend match. Of toch? We krijgen een uitgebreid antwoord tijdens ons bezoek aan het bezoekerscentrum Uitkerse Polder van Natuurpunt.

Na een algemene inleiding waarin de werking en de uitdagingen van een actieve NGO met uitgebreide vrijwilligerswerking belicht worden trekken we samen het natuurgebied in.