Activiteiten

Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Als er één sector is waarin innovatie een zeer belangrijke rol speelt is het wel de medische. We nemen je graag mee op ontdekkingstocht door één van de meest vooraanstaande ziekenhuizen in onze regio. Samen bekijken we welke vernieuwende procedures en maatregelen een soms levensnoodzakelijk of levensreddend verschil maken.
Datum: vrijdag, 27-03-2020
Regio: Oost-Vlaanderen

Bijna alle gevangenen komen op een dag weer vrij. De veiligheid van onze samenleving staat of valt bij gevangenisstraffen die het beste in mensen versterken en een einde maken aan criminaliteit.

Een degelijk en efficiënt reïntegratiebeleid is daarom een maatschappelijke plicht. Werk binnen en buiten de muren is hierin een cruciale factor. We laten je graag kennismaken met de werkgelegenheid in de gevangenis van Oudenaarde. 

Circulair denken: de kunst van het recycleren
Datum: vrijdag, 24-04-2020
Regio: Kempen
Op vrijdag 24 april gaan we op bezoek bij Belgian Scrap Terminal (BST). Waar afval geen eindpunt is, maar het begin van een eindeloze kringloop. Caroline Craenhals staat, als telg van de intussen vierde generatie, aan het hoofd van het toonaangevende recyclagebedrijf in de Antwerpse haven.
Rudi Peeters (CIO KBC) over het grenzeloze potentieel van de nieuwe technologie
Datum: maandag, 27-04-2020
Regio: Brabant-Brussel

Blockchaintechnologie heeft de potentie om elke mogelijke sector op zijn grondvesten te doen daveren. Dat horen we tenminste met de regelmaat van de klok in de pers. Maar wat is het eigenlijk? En wat kan je ermee? Rudi Peeters, CIO KBC Group, vertelt er ons alles over.

Datum: donderdag, 07-05-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
PIPA (pigeon paradise), de nummer één ter wereld in het verhandelen van topduiven, viert in 2020 zijn 20-jarig bestaan. Op 7 mei ontdekken we met de ETION-jongeren wat er zich allemaal afspeelt in een wereld die zo dichtbij, maar zo onbekend is.
Ecodynamisch en sociaal ondernemen in hartje Brussel
Datum: woensdag, 03-06-2020
Regio: Brabant-Brussel
In 2019 mocht de Ancienne Belgique 40 kaarsjes uitblazen. De 500 concerten met meer dan 300.000 bezoekers zijn echter maar een klein deel van het grotere waardenverhaal achter het muziekhuis. We nemen je mee backstage in een van ’s lands meest toonaangevende concertzalen.