Activiteiten

Circulair denken: de kunst van het recycleren
Datum: vrijdag, 24-04-2020
Regio: Kempen, Antwerpen-Mechelen
Op vrijdag 24 april gaan we op bezoek bij Belgian Scrap Terminal (BST). Waar afval geen eindpunt is, maar het begin van een eindeloze kringloop. Caroline Craenhals staat, als telg van de intussen vierde generatie, aan het hoofd van het toonaangevende recyclagebedrijf in de Antwerpse haven.
Rudi Peeters (CIO KBC) over het grenzeloze potentieel van de nieuwe technologie
Datum: maandag, 27-04-2020
Regio: Brabant-Brussel
Blockchaintechnologie heeft de potentie om elke mogelijke sector op zijn grondvesten te doen daveren. Dat horen we tenminste met de regelmaat van de klok in de pers. Maar wat is het eigenlijk? En wat kan je ermee? Rudi Peeters, CIO KBC Group, vertelt er ons alles over.
Datum: donderdag, 07-05-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
PIPA (Pigeon Paradise), de nummer één ter wereld in het verhandelen van topduiven, viert in 2020 zijn 20-jarig bestaan. Op 7 mei ontdekken de ETION-jongeren wat er zich allemaal afspeelt in een wereld die zo dichtbij, maar ook zo onbekend is.
Achter de schermen van AZ Groeninge: een dagelijks huzarenstukje
Datum: dinsdag, 26-05-2020
Regio: West-Vlaanderen
Met de verhuis in 2016 van de verschillende campussen naar de nieuwe indrukwekkende gebouwen aan de Kennedylaan zette AZ Groeninge de kers op de taart van de ingezette groei. Tino Gabriel, financieel en administratief directeur, geeft ons op 26 mei inzicht in de logistieke poot van het ziekenhuis. In primeur bezoeken we het nieuwe CLT-gebouw - de draaischijf van alle logistieke operaties - dat begin mei in dienst wordt genomen.
Ecodynamisch en sociaal ondernemen in hartje Brussel
Datum: woensdag, 03-06-2020
Regio: Brabant-Brussel
In 2019 mocht de Ancienne Belgique 40 kaarsjes uitblazen. De 500 concerten met meer dan 300.000 bezoekers zijn echter maar een klein deel van het grotere waardenverhaal achter het muziekhuis. We nemen je mee backstage in een van ’s lands meest toonaangevende concertzalen.