Activiteiten | Etion

Activiteiten

Hoe maak ik het in China? Kansen en valkuilen voor Belgische ondernemers
Datum: 05-09-2018
De voorbije jaren is China van een producent van goedkope 'Made in China'-producten uitgegroeid tot een wereldmacht. Sven Agten, auteur van ‘Hoe maak ik het in China?’, geeft een realistisch beeld van het leven en werken in die nieuwe macht.
Datum: 02-10-2018

Co-creatie wordt in een snel evoluerende markt steeds belangrijker om te kunnen blijven innoveren. In het co-creatieproces werken bedrijven samen met hun klanten, leveranciers en andere stakeholders om in een open, creatief traject na te denken over nieuwe producten en diensten. 

Datum: 17-10-2018
In elke auto zitten gemiddeld 10 chips van Melexis, de Belgische producent van halfgeleiders. Tijdens het ETION-Soudal panoramagesprek op 17 oktober geeft Françoise Chombar, medestichter en CEO van het bedrijf, haar visie over leiderschap.
Geopolitieke trends en gebeurtenissen; kansen voor Belgische ondernemers
Datum: 20-11-2018
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt bekijkt de recente geopolitieke trends en gebeurtenissen vanuit zijn achtergrond als macro-econoom, en gaat samen met ons op zoek naar de opportuniteiten en risico’s voor Belgische ondernemers.
ETION jongeren dineren met patiënten
Datum: 20-11-2018

Het forensisch psychiatrisch centrum te Gent is de eerste high security voorziening in België, die zorg op maat levert aan geïnterneerden. Het centrum ziet het bovendien als één van haar verantwoordelijkheden om in de maatschappij een draagvlak te creëren voor hun re-integratie.

Een van de initiatieven hiervoor is groepen uitnodigen om samen met patiënten te dineren. De patiënten koken voor de genodigden en schuiven mee aan voor een gezellig etentje.

Daarnaast staan eveneens een presentatie over de werking en een rondleiding doorheen het FPC op het programma.

Geen digitale drukte in deze drukkerij
Datum: 27-11-2018
Drukkerijgroep Graphius zwemt tegen de stroom in. Het bedrijf nam de afgelopen jaren gemiddeld 1 drukkerij per jaar over en is er vast van overtuigd dat er wél toekomst zit in gedrukte boeken, brochures etc. We gaan in gesprek met de werknemers over hoe zij omgaan met de groei van het bedrijf. Hoe ervaren zij de integratie van verschillende mensen en (werk-)culturen? Na de rondleiding gaan we in gesprek hierover met CEO Denis Geers.
Hoe professioneel is rock-'n-roll?
Datum: 28-11-2018

De muziekindustrie werd de voorbij twintig jaar grondig dooreen geschud: nadat de CD-verkoop kelderde als gevolg van de opkomst van het illegaal downloaden, zijn we intussen geëvolueerd naar een legale streamingsamenleving.

Deze verschuiving heeft een grote impact op de inkomsten van muziekgroepen, waardoor overleven niet evident is. Een professionele aanpak is dan ook onontbeerlijk.

Mickael Karkousse, frontman van de in het jaar 2000 opgerichte Kortrijkse band Goose, blikt terug op de beginjaren en maakt een balans op van het afgelegde parcours en de gemaakte keuzes.

De digitale (r)evolutie, een zegen of een vloek?
Datum: 29-11-2018

Er is geen ontsnappen aan de digitalisering; in de financiële wereld zorgen nieuwe technologieën voor een nooit geziene revolutie. Hoe houdt een grootbank als KBC zich staande tussen dat nieuwe technologische geweld? Tijdens een exclusief dinergesprek op donderdag 29 november krijgen we van Erik Luts (Chief Innovation Officer) een exclusieve blik onder de managementmotorkap van KBC Groep.

Vind evenwicht en balans tussen je vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten
Datum: 13-12-2018

Hoe vind je rust en balans in deze hectische tijden? Hoe sta je als vrouwelijke ondernemer in je kracht? Hoe vind je het evenwicht tussen je zakelijk inzicht en je intuïtie?

Datum: 06-02-2019
KBC investeert sterk in digitale transformatie, maar wat is de rol van klassieke banken in een wereld waarin tech-giganten zoals Google, Facebook en Amazon ook actief worden in de financiële sector? We gaan hierover in gesprek met Johan Thijs, CEO van KBC.