Activiteiten

ETION jongeren dineren met patiënten
Datum: dinsdag, 20-11-2018
Het forensisch psychiatrisch centrum te Gent is de eerste high security voorziening in België, die zorg op maat levert aan geïnterneerden. Het centrum ziet het bovendien als één van haar verantwoordelijkheden om in de maatschappij een draagvlak te creëren voor hun re-integratie.
Geopolitieke trends en gebeurtenissen; kansen voor Belgische ondernemers
Datum: dinsdag, 20-11-2018
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt bekijkt de recente geopolitieke trends en gebeurtenissen vanuit zijn achtergrond als macro-econoom, en gaat samen met ons op zoek naar de opportuniteiten en risico’s voor Belgische ondernemers.
Geen digitale drukte in deze drukkerij
Datum: dinsdag, 27-11-2018
Drukkerijgroep Graphius zwemt tegen de stroom in. Het bedrijf nam de afgelopen jaren gemiddeld 1 drukkerij per jaar over en is er vast van overtuigd dat er wél toekomst zit in gedrukte boeken, brochures etc. We gaan in gesprek met de werknemers over hoe zij omgaan met de groei van het bedrijf. Na de rondleiding gaan we in gesprek hierover met CEO Denis Geers.
Hoe professioneel is rock-'n-roll?
Datum: woensdag, 28-11-2018
De muziekindustrie werd de voorbij twintig jaar grondig dooreen geschud: nadat de CD-verkoop kelderde als gevolg van de opkomst van het illegaal downloaden, zijn we intussen geëvolueerd naar een legale streamingsamenleving. Deze verschuiving heeft een grote impact op de inkomsten van muziekgroepen, een professionele aanpak is dan ook onontbeerlijk. We gaan hierover in gesprek met Mickael Karkousse, frontman van de Kortrijkse band Goose, en bandmanager Hans Ascrawat.
De digitale (r)evolutie, een zegen of een vloek?
Datum: donderdag, 29-11-2018
Tijdens een exclusief dinergesprek op donderdag 29 november krijgen we van Erik Luts (Chief Innovation Officer) een exclusieve blik onder de managementmotorkap van KBC Groep.
Wereldhandel onder druk
Datum: donderdag, 06-12-2018

De wereldhandel staat onder druk. Na Brexit zet het nieuwe assertieve Amerikaanse handelsbeleid stress op de wereldhandel. Wat zijn de vooruitzichten voor de wereldhandel en hoe kan de Wereld Handelsorganisatie (WTO) protectionistische neigingen onderdrukken en ons open handelssysteem blijven garanderen?

Marc Vanheukelen is Permanent Vertegenwoordiger van de Europese Unie bij de Wereld Handelsorganisatie (WTO).

Deze exclusieve lunch maakt deel uit van onze reeks Haverwerfgesprekken waarbij we te gast zijn bij Tom Willemen (CEO Willemen Groep) in de Haverwerf in Mechelen. 

Vind evenwicht en balans tussen je vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten
Datum: donderdag, 13-12-2018
Hoe vind je rust en balans in deze hectische tijden? Hoe sta je als vrouwelijke ondernemer in je kracht? Hoe vind je het evenwicht tussen je zakelijk inzicht en je intuïtie?
Datum: woensdag, 06-02-2019
KBC investeert sterk in digitale transformatie, maar wat is de rol van klassieke banken in een wereld waarin tech-giganten zoals Google, Facebook en Amazon ook actief worden in de financiële sector? We gaan hierover in gesprek met Johan Thijs, CEO van KBC.
Energietransitie
Datum: maandag, 11-02-2019

Welke duurzame energie en intelligente energiesystemen zijn er in de toekomst nodig?  Welke nieuwe markt ontstaat er op dit moment rond duurzame energie?