Activiteiten

Kritisch denken in tijden van fake news
Datum: 20-06-2018
Hoe een kritische geest behouden en feiten van fictie onderscheiden in tijden van fake news, polarisering op sociale media en buitenlandse desinformatiecampagnes? Rik Van Cauwelaert (De Tijd) gaat op 20 juni hierover met ons in gesprek.
Hoe maak ik het in China? Kansen en valkuilen voor Belgische ondernemers
Datum: 05-09-2018
De voorbije jaren is China van een producent van goedkope 'Made in China'-producten uitgegroeid tot een wereldmacht. Sven Agten, auteur van ‘Hoe maak ik het in China?’, geeft een realistisch beeld van het leven en werken in die nieuwe macht.
Geopolitieke trends en gebeurtenissen; kansen voor Belgische ondernemers
Datum: 20-11-2018
Minister van Financiën Johan Van Overtveldt bekijkt de recente geopolitieke trends en gebeurtenissen vanuit zijn achtergrond als macro-econoom, en gaat samen met ons op zoek naar de opportuniteiten en risico’s voor Belgische ondernemers.
Geen digitale drukte in deze drukkerij
Datum: 27-11-2018
Drukkerijgroep Graphius zwemt tegen de stroom in. Het bedrijf nam de afgelopen jaren gemiddeld 1 drukkerij per jaar over en is er vast van overtuigd dat er wél toekomst zit in gedrukte boeken, brochures etc. We gaan in gesprek met de werknemers over hoe zij omgaan met de groei van het bedrijf. Hoe ervaren zij de integratie van verschillende mensen en (werk) culturen? Na de rondleiding gaan we in gesprek hierover met CEO Denis Geers.
De digitale (r)evolutie, een zegen of een vloek?
Datum: 29-11-2018

Er is geen ontsnappen aan de digitalisering; in de financiële wereld zorgen nieuwe technologieën voor een nooit geziene revolutie. Hoe houdt een grootbank als KBC zich staande tussen dat nieuwe technologische geweld? Tijdens een exclusief dinergesprek op donderdag 29 november krijgen we van Erik Luts (Chief Innovation Officer) een exclusieve blik onder de managementmotorkap van KBC Groep.