Activiteiten

Datum: 08-03-2018
Elke werkgever ziet zijn medewerkers graag gemotiveerd en met veel goesting komen werken. Toch melden mensen zich vaker ziek. De grote vraag is: gaat het om ziekte of verzuim? En hoe kunnen we de 'vermoedelijk onterechte' zieken aanpakken?
Exclusief lunchgesprek over innovatie en duurzaamheid
Datum: 15-03-2018
Tijdens het ETION-Soudal Panoramagesprek op 15 maart deelt Marc Grynberg, CEO van Umicore, met ons zijn visie over innovatie en duurzaamheid.
Datum: 15-03-2018
Elke werkgever ziet zijn medewerkers graag gemotiveerd en met veel goesting komen werken. Toch melden mensen zich vaker ziek. De grote vraag is: gaat het om ziekte of om verzuim? En hoe kunnen we de 'vermoedelijk onterechte' zieken aanpakken?
Basisinkomen: tussen droom en werkelijkheid
Datum: 20-04-2018
Het ‘basisinkomen’ staat volop in de belangstelling: als antwoord op technologie die jobs vernietigt, als methode voor meer kansen en minder armoede, of als alternatief voor de welvaartsstaat. Volgens Marc De Vos is het basisinkomen echter een instrument dat ons kansenbeleid en onze welvaart eerder bedreigt dan ondersteunt. Hij gaat hierover op 20 april in debat met de ETION-huiseconoom Geert Janssens.
Word de beste versie van jezelf!
Datum: 24-04-2018
Heb je ook genoeg van tijdrovende evaluaties die daarna een jaar in de kast blijven liggen? Wil je de sterke punten van je werknemers in de verf zetten en samen met hen focussen op hun talenten en op de toekomst? Neem dan deel aan dit exclusieve lunchgesprek op 24 april 2018!
Exclusief lunchgesprek over de toekomst van de automotive industrie in België
Datum: 15-05-2018
Filip Van Hool, kleinzoon van stichter Bernard Van Hool, is al sedert 1989 actief in het familiebedrijf en werd 5 jaar geleden de eerste CEO die Van Hool ooit kende. Tijdens de lunch op 15 mei gaat hij dieper in op de toekomst van de automotive industrie in België.
Exclusief lunchgesprek over geëngageerd ondernemerschap
Datum: 05-06-2018
Tijdens dit lunchgesprek geeft Dirk Vandeputte, CEO Vandeputte Safety en nationaal voorzitter van ETION, zijn visie op geëngageerd ondernemerschap en legt hij uit hoe dit in de praktijk wordt gebracht in zijn bedrijf.
Kritisch denken in tijden van fake news
Datum: 20-06-2018
Hoe een kritische geest behouden en feiten van fictie onderscheiden in tijden van fake news, polarisering op sociale media en buitenlandse desinformatiecampagnes? Rik Van Cauwelaert (De Tijd) gaat op 20 juni hierover met ons in gesprek.