Workshop Participatief en Coöperatief Ondernemen

Datum: 
donderdag, 17-10-2019


Heb jij ook problemen met het vinden of behouden van waardevolle medewerkers? Heb je de indruk dat je bonussysteem onvoldoende motiverend werkt? Zoek je naar een nieuw organisatiemodel om een omslag te maken met je onderneming? Dit zijn slechts enkele van de vele dilemma's waarvoor participatief ondernemen een oplossing kan bieden.  

Participatief ondernemen is geen managementtechniek maar een wijze van ondernemen. Het is een concept dat gericht is op het ondernemingsbelang. Behandel je werknemers als mede-eigenaars zodat ze zich ook als dusdanig gaan gedragen, dat is het duidelijke streefdoel. Maar hoe bereik je dat doel binnen de specifieke context van jouw onderneming? Welke pistes zijn er, en hoe bewandel je ze best?

In een workshop van twee halve dagen trachten we voor een kleine groep deelnemers (max. 10 personen) een aantal vragen helder te krijgen en te beantwoorden.


Sessie 1: donderdag 17 oktober 2019, 12.30 - 19.00 uur

Tijdens het eerste deel van de workshop focussen we ons op het waarom van participatief ondernemen. Vanuit welke invalshoek zou participatie jouw onderneming of organisatie iets kunnen bijbrengen? Welke doelstellingen beoog je te bereiken: meer winst, tevreden werknemers, snellere adaptatie, veiligstellen opvolging,...? Past het concept van participatief ondernemen in de stategische visie en missie van jouw organisatie of dienen we die eerst bij te sturen? Kortom, waar wil je naartoe?


Sessie 2: donderdag 24 oktober 2019, 12.30 - 19.00 uur

De tweede sessie focust op het hoe, op de concrete invulling van participatief ondernemen binnen jouw organisatie. Wat zijn de mogelijkheden? We staan stil bij enkele financieel-juridische aspecten alsook de fiscale gevolgen. Verder denken we na over de management- en leiderschapsstijl die nodig is om jouw participatieve/coöperatieve ambities kracht bij te zetten. Op het einde van de workshop hebben de deelnemers de grote lijnen van een implementatieplan voor ogen. 

 

Doelgroep: bedrijfleiders en leden van directie of management

 

Programma: 
Inschrijven kan enkel voor de reeks van 2 sessies, zoals hierboven beschreven.
Prijs:
€ 1085 pp (excl. btw), incl. hand-outs, documentatie, catering
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Seminariecentrum Nieuwgoed

Grotesteenweg Zuid 8

9052 Zwijnaarde

Vragen?

Britt De Weirt
T 03 829 25 05