Workshop – Naar een duurzaam businessmodel

Datum: 
dinsdag, 01-12-2020
Zet in kalender


Het klinkt misschien paradoxaal, maar de covid-19 pandemie biedt voor ondernemingen een ideale opportuniteit om het roer drastisch om te gooien en zich voor te bereiden op een duurzame toekomst. De hernieuwde aandacht voor de korte keten en een meer lokaal aangestuurde economische kringloop creëert vele opportuniteiten. Idem voor technologische omwentelingen richting dematerialisatie van producten en diensten, alsook deelgebruik. En ook op het vlak van proces-efficiëntie en kostenbesparing biedt een duurzame en circulaire aanpak tal van mogelijkheden.  Maar iedere ondernemer staat voor vele uitdagingen en moet keuzes maken, dus waar te beginnen?  

In deze workshop reiken we je een aantal instrumenten aan om een eerste draaiboek richting duurzaam, futureproof businessmodel op te stellen. Uit een lijst met mogelijke acties (energie, productie, transport, aankoopbeleid, deeleconomie, digitalisering,…) distilleer je via een self-assessment tool de opties met de grootste impact. Hieraan koppelen we controleerbare en meetbare doelstellingen, die vervolgens in een projectplanning worden gegoten. Zo trekken we het klassieke, op de ‘profit’ kant gerichte businessmodel open naar een duurzaam model, waarin ‘people’ en ‘planet’ de plaats krijgen die ze verdienen.  

Agenda:

  • Sessie 1: dinsdag 1 december, 12.30u - 18.00u
  • Sessie 2: dinsdag 8 december, 12.30u - 18.00u
 
Begeleiding
Hans Verboven is professor Duurzaam en Ethisch Ondernemen aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is hij extern expert duurzaamheid en optimalisatie voor ETION. Hij heeft een brede expertise in de ondersteuning van bedrijven bij de planning en implementatie van hun duurzaamheidsbeleid, waar hij met de Sustatool een holistische aanpak voor ontwikkelde. 

Voor al onze events in het najaar garanderen we dat ze enkel doorgaan indien dit op een veilige manier kan. Hierdoor kan het zijn dat het format aangepast wordt.
Programma: 
Inschrijven kan enkel voor de reeks van 2 sessies, zoals hierboven beschreven.
Prijs:
1125 euro (excl. btw, incl. documentatie, hand-outs en catering)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Living Tomorrow
Indringingsweg 1
1800 Vilvoorde
Spreker(s):

Vragen?