Workshop managen van persoonlijke energie

Wel opgeladen, niet opgebrand
Datum: 
woensdag, 05-06-2019


Onze persoonlijke energie is onze kostbaarste hulpbron om ons leven zin en betekenis te geven. Die energie is duurzaam en hernieuwbaar, maar enkel als we er op een goede manier mee omgaan. Doen we dat niet, dan lopen de batterijen langzaam leeg. Dan stevenen we af op wat vandaag beroepsziekte nummer één is: burn-out. Manage dus niet enkel je tijd en je werk, maar vooral je energie. Dit is het antwoord op het grote energievraagstuk waar we voor staan.

Er bestaat geen pilletje voor 'extra energie'. Maar er zijn wel dingen die we kunnen doen om onze energiebalans in evenwicht te houden. Het komt er op neer onze batterijen voortdurend, ook tijdens het werk, te blijven opladen. Onze hefbomen hiervoor zijn: fysieke gezondheid, mentale fitheid en emotionele balans.

In deze workshop reiken we pragmatische adviezen, kaders en tips aan voor je persoonlijk energiemanagement. Ons vertrekpunt is dat je niet opbrandt door hard te werken, maar wel door de manier waarop je werkt. We organiseren in zekere zin onze eigen burn-out. Ons hiervan bewust worden, is de belangrijkste stap die we kunnen zetten om het niet zover te laten komen. 

Daarmee plaatsen we ook een vraagteken bij de beschuldigende vinger die al te gemakkelijk wordt uitgestoken naar de werkomgeving. Niet dat de werkcontext helemaal geen rol speelt. Daarom kijken we in deze workshop ook naar de bouwstenen van een goed beleid, dat het persoonlijk energiemanagement van medewerkers in organisaties kan ondersteunen. 

Agenda: 

  • Sessie 1: woensdag 05 juni 2019, 12.30 - 19.30 uur
  • Sessie 2: woensdag 12 juni 2019, 12.30 - 19.30 uur
Programma: 
Inschrijven is enkel mogelijk voor het volledige programma van 2 sessies, zoals hierboven omschreven.
Prijs:
980 euro (excl. btw) voor de twee sessies, catering, omkadering en documentatie inbegrepen.
Enkel voor leden
Locatie:
Blue Woods Hotel

Stationsstraat 230

8540 Deerlijk

Spreker(s):

Vragen?

Britt De Weirt
T 03 829 25 05