Workshop Coöperatief ondernemen

Sterker samen
Datum: 
woensdag, 03-03-2021
Zet in kalender


De economische gevolgen van de coronacrisis dreigen catastrofaal te worden. Bij veel ondernemingen staat het water al aan de lippen. Neem nu het heft in eigen handen! Start met de nieuwe ETION Workshop Coöperatief ondernemen en zoek samen met andere collega-ondernemers je weg uit de woelige wateren.

Ontdek hoe je, door je te verenigen, samen meerwaarde kan creëren. Wil je anno 2021 kunnen meedraaien in een markt die gedomineerd wordt door grote ketens en e-commerce platforms, dan sta je samen sterker!

Als ondernemer zie je vaak enorme opportuniteiten, maar deins je terug omdat je ‘te klein’ bent. Een loodzware backoffice verhindert je bezig te zijn met wat je echt graag doet. Voor kleine spelers is het schier onmogelijk om concurrentieel te blijven tussen de grote jongens.

KMO’s staan alsmaar meer onder druk. Net daarom is het model van een ‘ondernemingencoöperatie’ misschien wel iets voor jou!? Daarin gaan ondernemers bruggen bouwen om samen opportuniteiten en uitdagingen aan te pakken. Met als doel: beide bedrijven sterker te maken.

Hannes Hollebecq, adviseur coöperatief ondernemen bij Cera, neemt je op één voormiddag mee in alle aspecten van coöperatieve ondernemingen.

  • Voor welk soort ondernemingen is dit geschikt?
  • Welk deel van je bedrijfsvoering doe je dan samen?
  • Wie financiert en wie stuurt die ‘extra’ onderneming?
  • Hoe creëer je een cultuur van mede-eigenaarschap en betrokkenheid?
  • Welke rechtsvorm kies je: een bv of cv?

Coöperatieve vennootschappen als Meno Group, Arla, Febelco, Smart, Citbo en Immoscoop oogstten al succes met deze aanpak. Nu is het aan jou!

Prijs:
€ 600 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
het ETION-gebouw

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Spreker(s):

Vragen?