Waar zullen we werken? Visies op de werkplek in het post-coronatijdperk

Praktijkgetuigenissen van Capgemini en Sweco
Datum: 
woensdag, 20-01-2021


Sinds de eerste lockdown werken we meer dan ooit vanop afstand. Dit heeft een grote organisatorische inspanning gevraagd van zowel werkgevers als werknemers. Nu we met een brede vaccinatieronde in het verschiet zeer waarschijnlijk aan de vooravond staan van het post-coronatijdperk, wordt het stilaan tijd om een balans op te maken van de voor- en nadelen van telewerken en om na te denken over de toekomst van het kantoorleven.

Weinigen geloven immers dat het na de crisis op dat vlak terug business as usual wordt en dat de kantoren terug zullen volstromen. Daarvoor hebben ondertussen te veel werknemers de vele voordelen van afstandswerken ervaren: minder pendelverkeer, een betere work-life balance, een rustigere werkomgeving. Maar er zijn uiteraard ook nadelen zoals toenemende eenzaamheid, onduidelijke scheiding werk-privé en een ondermaatse werkinfrastructuur die maken dat toch niet iedereen het zal zien zitten om een (voltijdse) telewerker te worden.

Hoe gaan bedrijven met deze uitdaging om? Grijpen ze het momentum aan om een nieuwe strategische visie uit te werken rond onze manier en plaats van samenwerken? Of biedt het perspectief op het terugschroeven van vierkante meters kantoorruimte louter een onverwachte opportuniteit tot kostenbesparing? Lopen we bovendien niet het risico permanente schade toe te brengen aan de bedrijfscultuur indien afstandswerken de norm wordt? En wat zijn de operationele, technologische en organisatorische uitdagingen die met deze transformatie gepaard gaan?

Tijdens deze digitale sessie rond het kantoorleven van morgen geven we ruimte aan twee praktijkgetuigenissen en gaan we met de deelnemers in gesprek rond dit actuele thema.

  • Kris Poté (vice president Capgemini) schreef tijdens de eerste lockdown de strategische nota 'Safe Harbour' over afstandswerken en hoe we dat nu willen aanpakken in de toekomst. Het professionele leven post-corona zal voor velen toch wel wat anders worden. Niet helemaal anders, maar een beetje toch. Het zal veiliger, wendbaarder en met meer technologie moeten zijn.

  • Carl Verelst (director Sweco) en Sam Van Mulders (business process manager Sweco) denken dat het kantoor in de toekomst bij hen vooral de rol van gemeenschappelijke ontmoetingsplek zal vervullen. In beroepen waar interdisciplinair werken, continue overleg en creativiteit de onderscheidene factoren zijn ten opzichte van de concurrentie, blijft elkaar ontmoeten cruciaal. Kantoren worden systematisch herschapen naar flexibele overleg- & workshopruimtes in plaats van rigide werkplekken. Repetitief werk of taken die zelfstandig kunnen worden uitgevoerd, zullen vanuit home-working gebeuren. Teamoverleg en afstemming binnen een projectteam blijven voor Sweco een driver om elkaar op kantoor te ontmoeten.
Programma: 
12.00 uur: Verwelkoming
12.05 uur: Getuigenis Kris Poté (Capgemini)
12.20 uur: Getuigenis Carl Verelst (Sweco)
12.35 uur: Interactief gesprek over de toekomst van de werkplek
13.00 uur: Einde
Prijs:
€ 40 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
digitaal
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?