Activiteiten

Maatschappelijke gevolgen van digitalisering, robotisering en artificiële intelligentie
Datum: dinsdag, 19-02-2019
De vierde industriële revolutie, met o.a. de opkomst van artificiële intelligentie en versnelde automatisering, maakt onze toekomst onvoorspelbaarder dan ooit. Met zijn nieuwste boek 'Waardevol werkloos' biedt Geert Janssens een voorbereiding op de vraagstukken van morgen, en een uitnodiging om de toekomst zelf vorm te geven.
Omegabaars: proef vandaag de vis van morgen
Datum: dinsdag, 19-02-2019
Op 19 februari brengen we een bezoek aan Aqua4C, de eerste duurzame viskwekerij in Vlaanderen. Onder leiding van Stijn Van Hoestenberghe wordt er de Omegabaars gekweekt.
Datum: donderdag, 21-02-2019
Bijna een jaar geleden werd op de Linkerscheldeoever de eerste spade in de grond gestoken voor de langverwachte Oosterweelwerken. De Oosterweelverbinding moet de Antwerpse Ring rond maken door onder meer de bouw van een nieuwe Scheldetunnel en tunnels onder het Albertkanaal. BAM werd door de Vlaamse overheid aangesteld om deze werken te coördineren. Tijdens het lunchgesprek op 21 februari geeft CEO Luc Hellemans tekst en uitleg bij de ambitieuze plannen.
Datum: donderdag, 21-02-2019
Participatief ondernemen is geen techniek maar een wijze van ondernemen. Het is een concept dat gericht is op het ondernemingsbelang. Neem je medewerkers voor eigenaars en ze zullen handelen als eigenaars, is het duidelijke streefdoel. Maar hoe bereik je dat doel binnen de specifieke context van jouw onderneming? In een workshop van twee halve dagen trachten we voor iedere deelnemer een aantal vragen helder te krijgen, evenals de grote lijnen van een implementatieplan.
Datum: vrijdag, 22-02-2019
Kom ook dit jaar meegenieten van een mooie traditie. ETION organiseert voor de 26ste keer de Nocturne van de Kempen! Een netwerkevent waar ruim 500 ondernemers en beslissingsnemers present geven. De Nocturne staat garant voor een mooi kader, lekker eten en fijn gezelschap. Alexander De Croo is onze centrale gast.
Neuhaus, een groeiverhaal
Datum: dinsdag, 26-02-2019
Groei is een proces dat op de eeuwigheid moet gericht zijn en waarvoor expliciete ondersteunende pilaren nodig zijn die de gewenste fundamenten en keuzes belichamen. De belangrijkste pilaar daarin is cultuur. Hoe wil Neuhaus dit aanpakken? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen? We vernemen het op 26 februari van CEO Ignace Van Doorselaere.
Welke visie schuilt er achter het transformatieplan van AVEVE naar Arvesta?
Datum: dinsdag, 12-03-2019
Op 12 maart vertelt Eric Lauwers ons graag over zijn leiderschapsstijl, de bedrijfscultuur, en hoe hij een nieuwe strategie implementeert om Arvesta verder te doen groeien.
Datum: donderdag, 14-03-2019
In deze workshop leer je hoe je een waardengerichte kijk kan koppelen aan innovatief denken. Dat is vandaag geen luxe. Digitale en intelligente technologie veranderen onze samenleving snel en op een ongezien grote schaal. Meestal maakt dit ons leven en werk aangenamer en efficiënter. Tegelijk ontstaan er nieuwe morele uitdagingen.
Reeks rondetafelgesprekken voor beslissingsnemers met veranderkracht die creatief inzetten op talent
Datum: donderdag, 14-03-2019
De war on talent woedt in alle hevigheid. Dit vraagt om een andere aanpak. De blik verruimen. Tijdens deze ontmoetingsmomenten praten beslissingsnemers met veranderkracht in alle openheid over de uitdagingen waarmee ze kampen. Tijdens gesprekken-rond-de-tafel toets je inzichten af aan je eigen ervaringen en aan deze van de andere deelnemers.
Reeks rondetafelgesprekken voor beslissingsnemers met veranderkracht
Datum: maandag, 18-03-2019
Kan je winst combineren met morele integriteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid? Hoe maak je een goede afweging tussen soms tegenstrijdige economische en morele belangen? Tijdens deze ontmoetingsmomenten praten beslissingsnemers met veranderkracht in alle openheid over de uitdagingen waarmee ze kampen. Tijdens gesprekken-rond-de-tafel toets je inzichten af aan je eigen ervaringen en aan deze van de andere deelnemers.
Datum: donderdag, 21-03-2019
We gaan met de ETION vrouwen op bezoek bij Arijs Seafood. After work ontmoeten we daar een straffe onderneemster uit eigen regio: Jolien Arijs. Haar visgroothandel haalde laatst nog de shortlist van de Kempenaar. Jij kan in Herentals zelf gaan ontdekken waarom die nominatie méér dan terecht was.
Van afval tot energie
Datum: donderdag, 21-03-2019
Biostoom Oostende is een aparte energieproducent. In deze centrale, die in 2009 werd geopend, wordt immers groene stroom geproduceerd uit restafval. Bovendien wil Biostoom innovatief zijn op het vlak van organisatiecultuur. Openheid, betrokkenheid en duurzaamheid zijn er op alle niveaus doorgedrongen.