Activiteiten

Symfonische droom van een rationele dirigent
Datum: woensdag, 29-01-2020
Regio: West-Vlaanderen
Muziek, zang en een onverschrokken ondernemersverhaal... Dat zijn de ingrediënten van het ETION Winterevent op 29/01/2020. We ontvangen je in Het Sacrament voor een warm winters gesprek tussen VRT-nieuwsanker Hanne “Danst” Decoutere en Bart Van der Roost, tot voor kort CEO van Opera Ballet Vlaanderen.
Symfonische droom van een rationele dirigent
Datum: donderdag, 30-01-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Muziek, zang en een onverschrokken ondernemersverhaal... Dat zijn de ingrediënten van het ETION Winterevent op 30/01/2020. We ontvangen je in AuditoRium4 voor een warm winters gesprek tussen VRT-nieuwsanker Hanne “Danst” Decoutere en Bart Van der Roost, tot voor kort CEO van Opera Ballet Vlaanderen.
Uitblinken kun je leren
Datum: dinsdag, 04-02-2020
Regio: Brabant-Brussel
Je wordt niet succesvol geboren, je hebt het zelf in de hand. Het nieuwste boek van Jeroen De Flander 'De wetenschap van succes' onthult de buitengewone wetenschap achter topprestaties. En belangrijker nog: hoe iedereen daartoe in staat is! Internationaal strategie-implementatie-expert Jeroen De Flander vertelt er alles over op 4 februari.
Pionier op vlak van diversiteit en inclusie in de financiële sector
Datum: woensdag, 05-02-2020
Regio: Kempen, Antwerpen-Mechelen
Voor onze eerste ETION vrouwen meet-up van 2020 schuiven we aan tafel bij Claire Godding. Zij is senior expert on diversity & inclusion and societal needs bij Febelfin. Een hele mondvol om te zeggen dat Claire in de wereld van financiën de 'go-to-person' is voor gelijke kansen en inclusief leiderschap.
Lukas Bossuyt doet het witte doek uit de doeken
Datum: woensdag, 12-02-2020
Regio: West-Vlaanderen
Op 12 februari krijgen de ETION Jongeren een unieke inkijk in de filmproductie in Vlaanderen. Scenarioschrijver/regisseur Lukas Bossuyt loodst ons door het volledige proces van concept tot awardnominatie.
Egopreneur - ik zorg voor mezelf dus ik ben
Datum: donderdag, 13-02-2020
Regio: Oost-Vlaanderen
Topsportcoach Paul Van Den Bosch werkte samen met heel wat topatleten met wie hij schitterende resultaten behaalde. De inzichten die hij uit die samenwerkingen haalde, past hij nu toe als businesscoach. In zijn boek 'Egopreneur’ krijg je handvaten aangereikt om een sterkere en veerkrachtigere ik te worden. Nadien kan je facultatief aansluiten bij een bezoek aan het Museum Ronde Van Vlaanderen onder begeleiding van Johan Museeuw.
Datum: vrijdag, 14-02-2020
Regio: Kempen
Kom ook nu weer meegenieten van een mooie traditie. ETION organiseert voor de 27ste keer de Nocturne van de Kempen! Een netwerkevent waar ruim 500 ondernemers en beslissingsnemers present geven. De Nocturne staat garant voor een mooi kader, lekker eten en fijn gezelschap. Deze keer is Jan Peumans onze centrale gast.
20 jaar ondernemen in het Midden-Oosten
Datum: dinsdag, 18-02-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen, Oost-Vlaanderen, Kempen
Het Midden-Oosten is al meer dan 20 jaar een belangrijke regio in de internationalisering van Sarens Kranen. Eerst was het bedrijf er vooral actief in de oliesector, ondertussen komen er steeds meer projecten rond windenergie. Voorzitter Ludo Sarens zal het tijdens dit lunchgesprek hebben over de ervaringen die zijn onderneming opdeed in de regio. Hoe is het bedrijf er gestart, welke uitdagingen kwam het tegen en welke zijn de opportuniteiten?
Datum: woensdag, 19-02-2020
Regio: Brabant-Brussel
Zingeving vinden in een vrije samenleving is vooral een kwestie van goed zoeken. Alternatieven zijn er genoeg. Wat betekenisvol is voor jou, is vaak het resultaat van een persoonlijke pelgrimstocht. ETION vond ondernemers die uitkwamen bij klassieke christelijke spiritualiteit met een eigentijdse invulling. Verspreid over 4 intieme avonden kom je te weten hoe ze die hebben verankerd in hun dagdagelijkse leven.
Eerlijk duurt het langst
Datum: woensdag, 19-02-2020
Regio: West-Vlaanderen
Innovatie en traditie gaan hand in hand bij Biobakkerij De Trog en respect en duurzaamheid in alle aspecten van de bedrijfsvoering vormen de rode draad in hun aanpak. Dat de groep al 2 keer de 'Factory of the Future'-award mocht ontvangen, is hiervan een duidelijk bewijs. Stijn Switten deelt met ons zijn visie en ervaringen over mens- en waardengericht ondernemen.
Neem een kijkje in de toekomst
Datum: zondag, 01-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
Waar zijn topwetenschappers vandaag mee bezig? En hoe kan hun onderzoek de wereld veranderen? Daar gaan we naar op zoek in ETION Meet the Scientist. Vier keer per jaar gaan we zo in gesprek met een topwetenschapper.
Datum: woensdag, 04-03-2020
Regio: Antwerpen-Mechelen
In deze groep brengen we een 15-tal bedrijfsleiders en kaderleden elk kwartaal samen. Onze denktank-experts Geert Janssens (hoofdeconoom) en Hans Diels (expert geopolitiek) geven een update van wat er op economisch en politiek vlak is gebeurd in de wereld en wat we de komende maanden kunnen verwachten. We bespreken met de deelnemers de trends die ze zelf gewaar worden en naargelang de actualiteit nodigen we externe sprekers uit.