** VOLZET ** Themagroep: inspirerende christelijke spiritualiteit

Datum: 
woensdag, 14-11-2018


Zingeving vinden in een vrije samenleving is vooral een kwestie van goed zoeken. Alternatieven zijn er genoeg. Wat betekenisvol is voor jou, is vaak het resultaat van een persoonlijke pelgrimstocht. ETION vond 4 leiders die uitkwamen bij klassieke christelijke spiritualiteit met een eigentijdse invulling. Verspreid over 4 intieme sofagesprekken kom je te weten hoe ze die hebben verankerd in hun dagdagelijkse leven.

Onze zoektocht naar zingeving heeft soms geleid naar exotische, dan weer esoterische alternatieven. Maar 2000 jaar cultuurgeschiedenis schud je niet zomaar van je af! De christelijke ethiek heeft zijn wortels stevig verankerd in het diepste wezen van ons zijn. Verrast het dan dat een verlangen om anders te gaan leven, toch weer leidt tot wat we zo goed kennen?

Leiders van vandaag vinden in hun zoektocht naar verdieping ook inspiratie in christelijke spiritualiteit.

4 salongesprekken

ETION brengt je samen met 4 leiders die met beide voeten geworteld in het geloof staan. Je krijgt een unieke inkijk op hoe de beleving van hun spiritualiteit hen richting geeft in het dagelijkse leven. In een diepgaande dialoog verkennen we hun diepere drijfveren.

Starten doen we met de Nederlandse filosoof Wil Derkse op woensdag 14 november 2018. Na zijn open lezing* schuif je mee aan tafel voor een dinergesprek en krijg je meer inzicht in zijn Benedictijns geïnspireerde 'basisregel voor beginners', die leidt naar persoonlijke groei.

Verspreid over 3 sessies in 2019 komen Joost Van Roost, Philippe Van Assche en Alexis Versele aan bod.

  • Joost Van Roost (6 februari 2019) laat zijn licht schijnen op het ethische spanningsveld tussen zijn achtergrond bij de jezuïeten en zijn job als voormalig CEO van Exxon Mobile.
  • Philippe Van Assche (22 mei 2019) belicht, als managing director van de abdij van Westmalle, hoe economische keuzes van abdijen voortkomen uit hun spirituele onderstroom.
  • Architect Alexis Versele ten slotte is een pleitbezorger van de prophectic economy, voor wie bouwen een heel andere dimensie krijgt dan simpelweg stenen op elkaar stapelen.

* je inschrijving voor de themagroep is inclusief deelname aan de open lezing met Wil Derkse.

Prijs:
4 sessies met diner: € 780 (excl. btw)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Centrum Eenheid

Aarschotsesteenweg 381
3111 Wezemaal

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?

Sofie Steyaert
T 03 829 25 25