Activiteiten

Hoe betrek je je medewerkers? Met cases van Boss Paints, EASI, Thuisverpleging Meerdael
Datum: donderdag, 25-04-2019
Binnen participatief ondernemen zijn er twee belangrijke pijlers: inspraak & betrokkenheid en financiële participatie. Verneem op 25 april van Boss Paints, EASI en thuisverpleging Meerdael hoe zij hun medewerkers betrekken.
Datum: donderdag, 25-04-2019
Voor onze tweede editie van Bar@ zijn we te gast bij PFL. Op het programma: het creatief ondernemersverhaal van Tim Van Aelst, oprichter van Shelter en bedenker van o.m. Benidorm Bastards', een bedrijfsbezoek en een frisse pint.
Smaragd van ondernemerschap in een uithoek van de VS
Datum: zondag, 05-05-2019
Volgend jaar verkennen we een nieuwe bestemming in onze populaire reeks belevingstrips: Seattle. Bands als Nirvana en Pearl Jam zetten met de grunge de Emerald City op de wereldkaart bij muziekliefhebbers. Bij ondernemers is de stad al veel langer bekend. Maar dan als epicentrum van een aantal wereldimperia...
Datum: dinsdag, 07-05-2019
Klimaatrisico’s, grondstoffenschaarste, ecodesign, consumentenactivisme, energie-efficiëntie, mobiliteit, war for talent, digitale disruptie, nieuwe businessmodellen... Tijdens deze après-midi maak je kennis met een eenvoudige, praktijkgerichte methodiek om de specifieke duurzaamheidsrisico’s die jouw bedrijf loopt, in kaart te brengen.
Waar bedrijfsleven en natuur elkaar ontmoeten
Datum: donderdag, 09-05-2019
Natuur en bedrijfsleven: geen vanzelfsprekende match. Of toch? We krijgen een uitgebreid antwoord tijdens ons bezoek aan het bezoekerscentrum Uitkerse Polder van Natuurpunt. Ook baggerbedrijf Deme en mediagroep Roularta geven een woordje uitleg bij hun natuur- en milieumaatregelen.
In gesprek met 'Geluksprofessor' Lieven Annemans
Datum: dinsdag, 14-05-2019
Een derde van de Belgen is gelukkig. Maar tegelijk voelt 25% zich uitgesproken ongelukkig. Wat maakt ons (on)gelukkig en waarom? In een reeks van 4 bijeenkomsten gaan we in gesprek met 'Geluksprofessor' Lieven Annemans. Alle mogelijke aspecten van het thema ‘geluk' komen aan bod. De laatste twee bijeenkomsten focussen expliciet op de relatie tussen werk en geluk, en de impact die werkgevers kunnen hebben op het geluksniveau van hun medewerkers.
Datum: dinsdag, 14-05-2019
Dit voorjaar gaat de derde editie van onze Trend Table van start. In vier sessies geven we je een overzicht van enkele markante trends en gaan we op zoek naar hun impact op onze samenleving. Joris De Lamper, AR/VR-expert bij In the Pocket, bijt op 14 mei de spits af met de evoluties in virtual en augmented reality.
Datum: woensdag, 15-05-2019
Eind mei zijn er de Europese verkiezingen en tegen die tijd moet brexit definitief in kannen en kruiken zijn. Of blijven de Britten dan toch bij de Unie? Landen ze hard of zacht? En wat betekent brexit nu concreet voor ondernemers? Reden genoeg om eens poolshoogte te gaan nemen in Londen! Schrijf nu in voor onze belevingstrip van 15 tot 17 mei 2019.
Het mysterie van goede smaak
Datum: woensdag, 15-05-2019
De jongerenwerkingen van West- en Oost-Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor een avond die in het teken staat van goede smaak. We lanceren drie getuigenissen die balanceren op de kruispunten tussen innovatie, duurzaamheid, engagement, gezondheid en ondernemerschap!
Datum: donderdag, 16-05-2019
Stephanie Duval en Nele Pieters tonen in hun boek aan dat community marketing geen zoveelste hip laagje is dat over een bedrijfsstrategie kan worden gelegd. Aan de hand van inspirerende voorbeelden en een helder denkkader zetten ze je op weg om anders naar je bedrijf en je marketingstrategie te kijken.
Datum: donderdag, 16-05-2019
Met bijna 2000 medewerkers op de loonlijst is het AZ Turnhout een enorme organisatie. Zo’n mastodont van koers veranderen, is geen gemakkelijke opdracht. CEO Jo Leysen en prof. Kurt Verweire (Vlerick Business School) nemen je tijdens dit exclusieve lunchgesprek mee in de strategische cultuurverandering die van het AZ Turnhout een echt ‘gast-huis’ maakte.
Datum: dinsdag, 21-05-2019
Tijdens deze lunch exclusief voor de ETION Vrouwen maken we kennis met het nieuwste bestuurslid van de Belgische Voetbalbond KBVB, Mieke De Clercq.