**VOLZET** Infosessie 'Werken met vluchtelingen'

Datum: 
woensdag, 06-06-2018

In tijden van toenemende krapte op de arbeidsmarkt hebben we alle talenten nodig om onze bedrijven verder te doen groeien. De instroom van een significante groep vluchtelingen tijdens de afgelopen jaren biedt dan ook een gigantische opportuniteit. In deze diverse groep zitten immers heel wat mensen met nuttige competenties en veel motivatie.

Ondanks allerlei inspanningen vindt slechts een beperkt aantal vluchtelingen de weg naar de arbeidsmarkt. Uiteraard spelen bij de nieuwkomers hinderpalen als taal, cultuur of opleiding, een belangrijke rol. Maar ook aan werkgeverszijde zijn er de nodige obstakels; versnipperde info over administratieve vereisten en een gebrek aan ondersteuning bij de integratie op de werkvloer.

Tijdens deze rondetafelsessie kom je in contact met experts en ervaringsdeskundigen, werkgevers die ervaring hebben met het tewerkstellen van vluchtelingen. Verspreid over 3 korte gesprekken worden alle obstakels belicht die je zouden verhinderen aan de slag te gaan met nieuwkomers. Taal en cultuur komen aan bod, maar ook werkgerelateerde hinderpalen als competenties, ervaring en talenten. Uiteraard worden ook drempels verbonden aan hun statuut zoals administratieve beslommeringen en subsidies toegelicht.

Programma: 
11.45 uur: Onthaal met broodjeslunch
12.00 uur: Verwelkoming
12.15 uur: Aanvang rondetafelsessies
13.30 uur: Netwerking
14.00 uur: Einde
Prijs:
gratis
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Lamot
Van Beethovenstraat 8/10
2800 Mechelen
Partner(s):

Vragen?