**VOLZET** Belevingstrip Rome

Datum: 
woensdag, 15-09-2021
Zet in kalender


Rome, Città eterna. Wieg van de Westerse beschaving. Met pal in het centrum, het hart van de Rooms-Katholieke Kerk: Vaticaanstad. ’s Werelds kleinste, onafhankelijke staat. Amper 44 ha groot maar een staat desalniettemin.

Met een BNP van ruim € 60.000 per capita heeft het zelfs een economie waarmee het in de top 20 sterkste economieën ter wereld staat. Op deze belevingstrip ontmoeten we sleutelfiguren die je inwijden in alle aspecten van de Vaticaanse economie anno 2021.

Reisbegeleider van dienst is prof. dr. Hans Geybels, docent aan de faculteit Theologie van de KU Leuven, voormalig woordvoerder van kardinaal Daneels en bestuurder van de denktank Logia.

Samen met hem knopen we gesprekken aan met o.m. een vertegenwoordiger van de Vaticaanse Bank en één van de organisatoren van The Economy of Francis over de spanningsboog tussen het spirituele van religie en de economische realiteit. En dankzij Vatican watcher Christopher Lamb krijgen we zicht op wat paus Franciscus echt drijft.

Vertragen doen we op deze belevingstrip met een bezoek aan de Scavi. De opgraving onder de Sint-Pietersbasiliek waar zich volgens de overlevering het graf van de apostel Petrus bevindt. En een exclusief bezoek aan de befaamde Zwitserse Garde en Villa Borghese maken het pakket compleet.

Klik hier voor het gedetailleerde programma.

 

Deze reis wordt georganiseerd onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen. Hierdoor kan het zijn dat elementen uit het programma noodgedwongen gewijzigd moeten worden. 

 

 

Prijs:
eenpersoonskamer: € 2.475 (excl. btw), tweepersoonskamer: € 2.375 pp (excl. btw)
Enkel voor leden
Spreker(s):

Vragen?