**VOLZET** Bedrijfsbezoek Lavetan: menselijke groei in een digitale omgeving

Datum: 
woensdag, 30-09-2020

Voor al onze events in het najaar garanderen we dat ze enkel doorgaan indien dit op een veilige manier kan. Hierdoor kan het zijn dat het format aangepast wordt.

Voor het eerste bedrijfsbezoek van het nieuwe ETION-seizoen kijken we binnen bij Lavetan in Turnhout. Het laboratorium won vorig jaar nog De Kempenaar en de prestigieuze Factory of the Future award. Prijzen die ze niet gestolen hebben! 
20 jaar na zijn oprichting is Lavetan gegroeid van een klein, ambachtelijk lab tot een  toonaangevende speler in de voedingsindustrie. In 2020 spreidde het bedrijf internationaal zijn vleugels door een synergie met de Duitse laboratoriumgroep GBA aan te gaan.

Het labo uit Turnhout is doorheen de jaren gegroeid door simpelweg goed naar zijn klanten te luisteren. Met als ultieme doel iedere klant maximaal te ontzorgen. 

Bovendien bewijst Lavetan dat robotisering niet noodzakelijk ten koste van de menselijke factor hoeft te gaan. Wel integendeel! Door deeltaken af te splitsen kunnen laboranten zich concentreren op hun kerntaak en worden nieuwe functies opgebouwd voor andere profielen. 

Aan die aanpak heeft het labo een gezonde sociale mix te danken. Zelfsturende teams verdelen er het werk zonder tussenkomst van het management. En 10% van alle uren die gepresteerd worden gaan naar opleiding. Het zijn maar enkele voorbeelden van hoe menselijke groei in een digitale omgeving geen utopie is! 

Reken daarbij nog de gigantische energiebesparing die de doorgedreven automatisering heeft opgeleverd. Het wagenpark dat tot een half miljoen kilometer per jaar aflegt, maar op alternatieve energie draait. Het feit dat Lavetan sinds 2008 nagenoeg papierloos is, terwijl ze wel 1 miljoen rapporten per jaar versturen. Dan weet je dat je in een robuust bedrijf binnen stapt dat klaar is voor de toekomst!
Programma: 
14.45 uur: ontvangst
15.00 uur: inleiding door Jan Robrechts
16.00 uur: start rondleiding Lavetan
17.00 uur: napraten met een drankje
18.00 uur: einde
Prijs:
€ 65 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
Lavetan

Veedijk 56
2300 Turnhout

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?