ETION Unplugged met Charles Leclef

Fairisme: een eerlijker samenleving voor de toekomst
Datum: 
donderdag, 18-11-2021
Zet in kalender


In ETION Unplugged maak je van vlakbij persoonlijk kennis met inspirerende ondernemers. Met hun bezielende ideeën en verhalen vol vuur, passie en hartstocht. Charles Leclef ontvangt je in een intieme setting in zijn brouwerij, Het Anker. In dat Mechelse monument heeft hij het over fairisme, zijn recept voor een eerlijker samenleving voor de toekomst.

Voor Charles heeft het neoliberale model zijn limieten bereikt. Het is tijd om uit een andere vaatje tappen. Na de bankencrisis van 2008 en nu ook weer in de coronacrisis wordt het schrijnend duidelijk dat het tijd is voor een nieuw verhaal: een fair verhaal! 

In zijn manifest over fairisme zet hij z’n ideeën uiteen voor een nieuw metaverhaal dat in staat is om voortdurend veranderende maatschappelijke processen op te vangen. Door steeds te vertrekken vanuit de morele vraag: ‘Is dit fair?’ Geen klein bier, maar wat er in het brein van Charles borrelt, zou best wel eens het recept kunnen zijn voor een betere toekomst (zie ook Ondernemen, maart 2021).

We zijn te gast in brouwerij Het Anker. Een stuk historisch erfgoed op een plek in Mechelen waar al sinds de 15de eeuw gebrouwen wordt. Charles staat intussen als 5de generatie aan het hoofd van de brouwerij die bekendstaat voor haar terugkeer naar de tradities en speciale bieren. 'Gouden Carolus'-varianten rapen wereldwijd internationale prijzen op en worden geëxporteerd naar 40 landen.

 

ETION Unplugged…

ETION Unplugged is een losgekoppelde, rode draad doorheen ons aanbod waarbij je in een gezellig kader persoonlijk kennismaakt met het verhaal van een inspirerende ondernemer. De avond verloopt ontspannen, intiem en informeel in een warme setting. Persoonlijke en professionele verhalen, ervaringen en ideeën worden ongedwongen en vertrouwelijk verteld, zonder micro of presentatie. De aanwezigen zijn één met de spreker, en kunnen tijdens het verhaal rechtstreeks reageren, vragen stellen of in gesprek gaan.

Programma: 
18.30 uur: onthaal
19.00 uur: gesprek en uitwisseling
20.00 uur: napraten met een drankje & hapje
Prijs:
€ 95 (excl. btw) inclusief boek
Enkel voor leden
Locatie:
Brouwerij Het Anker

Guido Gezellelaan 49
2800 Mechelen

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?