Unieke gesprekspartners: Paul Stoffels (CSO Johnson & Johnson)

De belangrijkste Belg achter het corona-vaccin
Datum: 
donderdag, 25-02-2021


Dezer dagen zijn de ogen van de wereld gericht op één Belg: Paul Stoffels. Chief Scientific Officer bij Johnson & Johnson en dus één van de belangrijkste personen in de strijd tegen COVID-19. Wij wisten een gaatje in zijn razend drukke agenda vrij te krijgen voor een openhartig gesprek. Beslist een unieke gelegenheid die je niet mag missen!

Paul overlegt dagelijks met de machtigsten op aarde, stuurt wereldwijd 15.000 wetenschappers aan en beschikt hij over een onderzoeksbudget van 10 miljard euro. Dat maakt van hem de invloedrijkste Belg in farmaland. Én de tweede in rang bij J&J, het grootste medische bedrijf ter wereld. Een visionair leider die innovatie inspireert bij zijn medewerkers om miljoenen mensen over de hele wereld een betere levenskwaliteit te bieden.

Hij begon zijn carrière als arts in Rwanda en Congo, waar aids toen welig tierde. Sindsdien ontwikkelde hij de meestgebruikte aidsremmers ter wereld, middelen tegen tuberculose en hepatitis C. Onder meer Bill Gates en Peter Piot, de voormalige directeur van UNAIDS, zijn zijn kompanen in de strijd tegen infectieziektes in onderontwikkelde landen. En toen Afrika door ebola werd getroffen, stond hij ook in de frontlinie.

Nochtans heeft hij nooit voor hetere vuren gestaan dan vandaag! Corona overwinnen blijkt één van de grootste medische uitdagingen van zijn carrière te zullen worden. Niet voor de centen, maar vanuit het hart! “Wij doen het not for profit. De vaccins moeten tegen de kostprijs naar de markt! Eerst de pandemie oplossen en dan zien we wel...”

We praten met Paul over de verdere zoektocht naar een afdoend vaccin. Is het een race tussen medische mastodonten? Hoe betrouwbaar en veilig zijn de vaccins? Wie-krijgt-wanneer-wat? Het gevaar van anti-vax bewegingen, fake nieuws rond corona en nog onbekende virussen. Maar ook over leidinggeven terwijl alle ogen van de wereld meekijken en iedereen wacht op de oplossing die ons bevrijdt uit de ketenen van de pandemie.

Zijn er thema’s die jij aan bod wil laten komen in het gesprek? Stuur dan vooraf jouw vraag voor Paul door naar .

Programma: 
19.30 uur: Intro / onthaal
19.35 uur: interview Paul Stoffels
20.10 uur: Q&A
20.30 uur: einde
Prijs:
€ 45 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
digitaal
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?