Trend Table 2021

Datum: 
maandag, 14-06-2021


Hoe blijf je wendbaar in tijden van razendsnelle veranderingen? De ETION Trend Table zet je op weg om uitdagingen die we nu nog niet kennen het hoofd te bieden! Vier experts laten hun licht schijnen op trends die een belangrijke impact zullen hebben op hoe we in de nabije toekomst zullen samenleven en ondernemen.

Tijdens dinergesprekken-rond-de-tafel toets je hun inzichten af aan je eigen ervaring en die van de andere deelnemers.

 • 14/6/2021: Energietransitie
  Welke duurzame energie en intelligente energiesystemen zijn er in de toekomst nodig? Welke nieuwe markt ontstaat er op dit moment rond duurzame energie? EnergyVille wil als leidend Europees expertisecentrum de drijvende kracht zijn voor de overgang naar een duurzame energievoorziening voor grote stedelijke omgevingen en zo bouwen aan de duurzame energie voor de samenleving van morgen.
  Spreker: Ronnie Belmans, CEO EnergyVille – Prof. KU Leuven

 • 6/9/2021: Platformeconomie
  Grote digitale platforms zoals Amazon, danken hun fabelachtige succes niet zozeer aan de digitale technologie zelf, maar aan het feit dat ze de eerste zijn om de kracht van netwerken te ontginnen. Rogier De Langhe ontleedt het ontstaan en de werking van de platformeconomie, en gaat op zoek naar de maatschappelijke gevolgen van de digitale revolutie.
  Spreker: Rogier De Langhe, economiefilosoof HoWest

 • 18/10/2021: Megatrends
  Wat is de impact van de technologische versnelling in AI, robotisering, synthetische biologie, nanotechnologie, 3D-printing en quantum computing? En wat gebeurt er als we deze technologieën samenbrengen? Wat is de impact op hoe we leven, werken, ondernemen? Hoe kan onze wereld er in 2050 uitzien en welke innovaties komen we tegen op de weg ernaartoe?
  Spreker: Hans Diels, toekomstdenker ETION

 • 6/12/2021: Het grenzeloze potentieel van AI
  Artificiële intelligentie wordt de motor van een nieuwe industriële revolutie. Vorige revoluties verlichtten menselijk handwerk, het doel van AI is dénkwerk te verlichten en te verbeteren. Dat is een primeur! Vandaag is AI als een ‘kind van twee’. Het is dingen aan het leren en kan enkel toepassen wat het heeft geleerd. Maar zélf nieuwe dingen leren en die inzichten gebruiken in redeneringen, dat blijft voorlopig nog een droom. Mieke De Ketelaere gelooft in AI for good. Computersystemen zullen mensen niet vervangen of aansturen. Het doel is dat we er samen sterker uitkomen.
  Spreker: Mieke De Ketelaere, program director artificiële intelligentie bij IMEC


Wij bieden de Trend Table enkel aan als reeks van 4 bijeenkomsten. Het is niet mogelijk om voor afzonderlijke sessies in te schrijven.

(De veiligheidsinstructies i.v.m. corona worden steeds nauwgezet opgevolgd. Mogen we niet samenkomen, dan brengen we jou hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.)

Programma: 
18.30 uur: onthaal
19.00 uur: inhoudelijk gedeelte
21.30 uur: einde
Prijs:
€ 1100 (excl. btw) voor de 4 sessies
Enkel voor leden
Locatie:
Living Tomorrow
Indringingsweg 1
1800 Vilvoorde

Vragen?