Themagroep internationaal ondernemen

Hoe succesvol zakendoen in het buitenland?

Wanneer je als ondernemer naar het buitenland trekt met je producten of productie, word je geconfronteerd met heel wat vragen. Wat zijn de risico’s en hoe zorg ik dat ze niet te groot worden? Hoe ga ik om met cultuurverschillen? Hoe begin ik eraan om een nieuwe markt te veroveren? Kan ik ook actief worden in minder evidente landen? Op deze vragen bieden we je samen met experten en ervaren ondernemers een antwoord in deze vierdelige themagroep. 

  • In de eerste sessie (7-11-2017) gaan Gert Lambrecht en Wim Bosman van de kredietverzekeringsgroep Credendo dieper in op de belangrijke risico’s waarmee enerzijds investeerders en anderzijds exporteurs geconfronteerd worden in het buitenland.
  • Op 16-01-2018 spreekt Mia Doornaert, vanuit haar ervaring als buitenlandjournaliste bij De Standaard en adviseur van Eerste Minister Yves Leterme, over voor welke cultuurverschillen je aandacht moet hebben en hoe je hiermee omgaat. 
  • Op 13-03-2018 delen Peter Janssen en Werner Van Springel, respectievelijk CEO en CFO bij Glacio/Ijsboerke, met ons hun ervaringen over hoe ze al een lange tijd zeer actief zijn in Japan en hoe ze recent naar China trokken. 
  • Op 18-04-2018 neemt Peter Vyncke, CEO van Vyncke Industries, ons mee in hoe hij het ervaren heeft om zaken te doen in turbulente landen zoals Pakistan. 

We komen telkens samen in Kasteel Den Brandt (Wilrijk) voor een ontbijt van 08.00-11.00 uur. De deelnameprijs voor het traject van 4 sessies bedraagt €590.

De groep wordt begeleid door Hans Diels, expert geopolitiek bij ETION.  Inschrijven kan door te mailen naar

Datum: 07-11-2017
Prijs: Deelnameprijs € 590 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
Kasteel Den Brandt
Beukenlaan 12
2020 Antwerpen
Spreker(s)
Sponsor(s):

Vragen?

Hans Diels
T 0478 62 58 35