Themagroep Club Geluk

In gesprek met geluksprofessor Lieven Annemans
Datum: 
dinsdag, 29-09-2020


Voor al onze events in het najaar garanderen we dat ze enkel doorgaan indien dit op een veilige manier kan. Hierdoor kan het zijn dat het format aangepast wordt.

Een derde van de Belgen is gelukkig. Maar tegelijk voelt 25% zich uitgesproken ongelukkig. Van waar deze ‘gelukskloof’ in ons land? Wat maakt ons (on)gelukkig en waarom? Zijn er factoren die meer doorwegen dan andere? Wist je bijvoorbeeld dat onze job gemiddeld een aandeel van meer dan 20% heeft in ons geluk? En welke impact had/heeft de coronacrisis op ons geluksgevoel?

Geluk is een complex gegeven, zoveel is zeker. Niemand die dat beter weet dan ‘Geluksprofessor’ Lieven Annemans, trekker van het grootschalige Nationaal Geluksonderzoek dat de UGent uitvoert sinds 2018.  Tegen de achtergrond van het Nationaal Geluksonderzoek gaan we in een reeks van 3 bijeenkomsten in gesprek met professor Annemans. Alle mogelijke aspecten van het thema ‘geluk’ komen daarbij aan bod, maar we focussen vooral op de relatie tussen werk en geluk, en de impact die werkgevers kunnen hebben op het geluksniveau van hun medewerkers.


Agenda:
 • Di 29 september - Het geluk van België
  We maken kennis met het Nationaal Geluksonderzoek en gaan op zoek naar de essentie van duurzaam geluk. Het goede nieuws: ons geluk is maakbaar!

 • Di 6 oktober - Mijn baan, mijn geluk?
  Waarom maakt onze job ons zo (on)gelukkig? Hoe kunnen werkgevers het best bijdragen aan het geluk van hun medewerkers? En wat hebben ze daar zelf aan?

 • Di 20 oktober - Geluk is een werkwoord
  We bundelen de opgedane kennis en onze eigen ervaringen, om in een workshop op zoek te gaan naar de ideale geluksformule voor werknemers.

  De sessies starten om 12 uur en eindigen om 15 uur. Er wordt telkens een broodjeslunch voorzien.
Programma: 
Inschrijven kan enkel voor de reeks van 3 sessies zoals hierboven omschreven.
Prijs:
695 euro pp (excl. btw), incl. documentatie, hand-outs, catering
Voor leden en niet-leden
Locatie:
het ETION-gebouw

Sneeuwbeslaan 20
2610 Wilrijk

Spreker(s):

Vragen?