Themagroep christelijke spiritualiteit

Datum: 
donderdag, 10-06-2021
Zet in kalender


Zingeving vinden in een vrije samenleving is vooral een kwestie van goed zoeken. Alternatieven zijn er genoeg. Wat betekenisvol is voor jou, is vaak het resultaat van een persoonlijke pelgrimstocht. ETION vond vier leiders die met beide voeten geworteld in het geloof staan. Tijdens intieme salongesprekken krijg je een unieke inkijk op hoe de beleving van hun christelijke spiritualiteit hen richting geeft in het dagelijkse leven. Via een diepgaande dialoog verkennen we hun diepere drijfveren.

 • Do. 10 juni
  Pascal Verdonck
  , prof. Medische Technologie en voorzitter RvB AZ Maria Middelares
  Veel zorginstellingen werken met schaarser wordende middelen, maar dan wel ten behoeve van kwetsbare mensen. Dit confronteert hen dagelijks met grote en kleine dilemma’s. Regels geven dan enkel de ondergrens aan en waarden wijzen de weg. De christelijke traditie van gezondheidszorg bij AZ Maria Middelares uit zich onder meer in de slagzin 'GezondheidsZorg met een Ziel'. Hoe continueren ze dit in de digitale wereld?

 • Woe. 29 september
  Lode Van Hecke, Bisschop van Gent, voormalig abt Orval
  "Net zoals een abt moet een bisschop goed luisteren naar wat er leeft onder mensen én op het spoor komen hoe God aan het werk is vandaag. Dat wil ik doen, zoals mijn leuze zegt: 'in de vreugde van de Geest'. Gods Geest is kracht en dynamiek. Hij houdt de toekomst open." Verneem hoe economische keuzes van abdijen voortkomen uit hun spirituele onderstroom.

 • Woe. 6 oktober
  Patricia Adriaens, gedelegeerd bestuurder Fribona en voorzitter RvB Dienstencentrum GID(t)S
  Als leider en bestuurder is het belangrijk te handelen vanuit bepaalde waarden zoals eerlijkheid, respect, verantwoordelijkheidszin, integriteit, duurzaamheid en vergevingsgezindheid. Niet alleen de jaarlijkse resultaten tellen, ook welke richting een bedrijf op lange termijn uitgaat. Zogezegde ‘zachte’ of ‘vrouwelijke’ waarden renderen economisch zeker.

 • Woe. 17 november
  Koen Vanreusel, oprichter Easykit
  De ondernemer met zijn onderneming die jobs en middelen creëert, is een spil in de gemeenschapseconomie. Door de persoon in het centrum te plaatsen en met alle stakeholders een relatie van wederzijdsheid op te bouwen, probeert hij het verschil te maken. In de markteconomie zijn efficiëntie en resultaat ook belangrijk. Maar geen winst om de winst of winstmaximalisatie ten koste van alles en de persoon. Maar winst als middel voor de ontwikkeling van het bedrijf, van zijn mensen, maar ook voor de maatschappelijke rol die het bedrijf kan vervullen.

De gesprekken worden gemodereerd door Hans Geybels, Logia.

(De veiligheidsinstructies i.v.m. corona worden steeds nauwgezet opgevolgd. Mogen we niet samenkomen, dan brengen we jou hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.)

Programma: 
18.30 uur: onthaal & informeel samenzijn tijdens de maaltijd
19.30 uur: inhoudelijk groepsgesprek in de salon
21.00 uur: gelegenheid om na te praten
Prijs:
€ 800 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
Centrum Eenheid

Aarschotsesteenweg 381
3111 Wezemaal

Partner(s):

Vragen?