Talenttable: Creatief met schaars talent

Datum: 
vrijdag, 04-10-2019


Toptalent is kapitaal van onschatbare waarde voor elke onderneming. Schaars én mobiel. Je sterkste mensen houden en hun talenten optimaal inzetten voor je onderneming is dé uitdaging bij uitstek voor beslissingsnemers. Hoe ga je creatief om met talent en maak je van jouw bedrijf een aantrekkelijkere werkgever? Verruim je blik en neem deel aan de tweede editie van de ETION Talenttable.

Je ontmoet in deze boeiende themagroep vier inspirerende sprekers met de voeten stevig in de dagelijkse praktijk. Tijdens ontspannen ontbijtsessies tonen ze je hoe het anders en beter kan en moet.

 • ‘Kom uit je koker’ - vrijdag 4 oktober 2019
  Bij lijmenproducent Soudal is innovatie een continue investering in de toekomst. Voor voorzitter Vic Swerts betekent dit “anders doen dan de anderen”. Met hun eigen(zinnige) HR- en leiderschapsaanpak weten ze het verschil te maken. We maken o.m. kennis met “Kom uit je Koker”, een programma waarbij ingezet wordt op creativiteit en innovatie. Zo weten ze bij Soudal het allerbeste uit hun medewerkers te halen.
  Spreker: Bart Heyvaert, HR Director Soudal

 • De clash voorbij: 7 stappen voor sociale dialoog - donderdag  28 november 2019
  We gaan anders om met talent vandaag. Duurzame HRM en innovatieve arbeidsorganisatie zijn in de war for talent een noodzaak voor bedrijfsleiders. Vanuit die gedachte moeten we ook inzetten op een andere vorm van sociaal overleg. Geen clash meer, maar een constructieve dialoog. En dus moet we afstappen van het aloude conflictmodel, dat plaatsmaakt voor alternatieve partnerschapsmodellen. Inspirerende kaders en praktische handvatten om meer en beter sociaal overleg mogelijk te maken.
  Spreker: prof. dr. Peggy De Prins, Antwerp Management School & Universiteit Antwerpen

 • Strategisch inzetten op vorming, training & opleiding - dinsdag 21 januari 2020
  Levenslang leren is een noodzaak, maar we doen het te weinig. Hoe overbrug je die kloof als bedrijf? En hoe breng je het concreet in de praktijk? Tijdens deze sessie gaan we op bezoek bij maatwerkbedrijf A-kwadraat. We maken kennis met hun strategisch in- en doorstroombeleid en bijzondere aanpak in hun unieke Vorming-, Training- & Opleidingscel.
  Spreker: Leen Taels, HR Businesspartner, & Nicolas Broeckx, VTO-coach A-kwadraat.

 • Inclusief ondernemen in de praktijk - maandag 23 maart 2020
  Nog niet iedereen is overtuigd van de meerwaarde van inclusief ondernemen. Nochtans is het in een krappe arbeidsmarkt een ideale oplossing. Diversiteit op de werkvloer is geen nadeel, maar juist een verrijking. Het succesvol integreren van kwetsbare doelgroepen in de arbeidsmarkt en begeleiden naar jobs met een duurzaam perspectief is een groeiverhaal dat je helpt anders naar mensen te kijken. Doorheen beperkingen leer je mogelijkheden en motivatie herkennen als bouwstenen van succes.
  Spreker: Wim Van Ammel, verantwoordelijke I-diverso


Deze themagroep is voorbehouden voor bedrijfsleiders, management en HR-beslissers uit bedrijven die willen bouwen aan een vernieuwend en mensgericht HR-beleid.

Programma: 
08.00 uur: onthaal & ontbijt
08.10 uur: presentatie & ervaringsuitwisseling
10.30 uur: einde
Prijs:
€ 695 voor het traject van 4 sessies (excl. btw), enkel voor leden
Voor leden en niet-leden
Locatie:
4Wings

Nijverheidsstraat 13
2260 Westerlo

Spreker(s):

Vragen?