Presidentsverkiezingen VS the morning after

Stevige kater of nieuwe hoop?
Datum: 
woensdag, 04-11-2020


Weten we op de ochtend van 4 november wie de Amerikaanse verkiezingen gewonnen heeft? Daags na de stembusgang gaat expert geopolitiek Hans Diels samen met ondernemers op zoek naar wat de uitslag betekent voor bedrijven in België.

Met een nooit eerder gezien spektakel domineert Trump 24 uur per dag de nieuwscyclus. Wat het ambt van Amerikaans president verloren heeft aan glans en status, heeft het omgekeerd evenredig gewonnen aan onvoorspelbaarheid. En dat geldt net zozeer voor de uitkomst van deze verkiezing! Biden heeft met de eindmeet in zicht een comfortabele voorsprong in de peilingen. Maar die sloegen 4 jaar geleden ook de bal mis...

De inzet van deze verkiezingen leek aanvankelijk de aanpak van de coronacrisis te zullen worden. Maar het overlijden van opperrechter Ruth Bader Ginsberg dreigt nu alle andere debatten te overschaduwen. Conservatief Amerika stoomt volle kracht vooruit om haar in een recordtempo te vervangen met de conservatieve Amy Coney Barrett.

Keren we met Biden terug naar het gematigde Amerika van weleer of kraakt de democratie verder onder Trumps ongebreidelde populisme? Slaagt Biden erin de linkervleugel van de Democraten verenigd te mobiliseren voor deze historische stembusgang? Of blijkt de silent majority aan de andere kant van de politieke einder zo groot dat we four more years met Trump krijgen? Wie de presidentsverkiezingen ook wint op 3 november, het rimpeleffect zal overal ter wereld gevoeld worden.

ETION-expert geopolitiek Hans Diels bespreekt in een online sessie de resultaten met twee ondernemers: Koen Van Gerven en Dirk Coorevits. Koen Van Gerven is, na zijn ervaring met het opzetten van een nieuwe activiteit in de VS, de lokale situatie en de impact op Europa van nabij blijven volgen. Ook Dirk Coorevits, CEO van Soudal dat een vestiging heeft in de VS, volgt de situatie op de voet. Zij laten hun licht schijnen op de economische gevolgen van een tweede ambtstermijn voor Donald Trump of een nieuwe administratie onder Joe Biden.

Programma: 
08.00-09.30u
Prijs:
€ 40, Je ontvangt de deelnamelink daags voor het event
Enkel voor leden
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?