Panelgesprek met externe CEO's in familiebedrijven

Koorddansersuitdaging
Datum: 
dinsdag, 03-12-2019
Zet in kalender


Er zijn tal van redenen waarom familiebedrijven extern op zoek gaan naar een CEO. Voor beide partijen blijft het een koorddansersuitdaging om beleidsmatig het verschil te maken en dit binnen de krijtlijnen van de historisch gegroeide familiale cultuur.

Hoe externe CEO’s deze uitdaging beleefd en overleefd hebben, is het gedurfde thema van dit panelgesprek. Onder de deskundige begeleiding van ETION-experte leiderschap Annelies Boecxstaens delen Bart Cnudde (CEO graanstokerij Filliers), Paul Matthijs (CEO De Niko Group) en Herman Van de Velde (bestuursvoorzitter Van de Velde) hun ervaringen.

  • Bart Cnudde nam in februari 2018 als externe CEO de fakkel over van Bernard Filliers (5de generatie). Hij is de eerste directeur in 138 jaar die niet de familienaam Filliers draagt.
  • Paul Matthijs kwam in mei 2017 als eerste niet-familielid aan het hoofd van Niko Group. Hij nam de taken over van Jo De Backer, die zelf actief bleef als executive director.
  • Herman Van de Velde gaf in april 2015 de fakkel van CEO van de lingeriegroep Van de Velde door aan een niet-familielid. Sindsdien is hij er voorzitter van de raad van bestuur.

Om een optimale ervaringsuitwisseling te kunnen garanderen, richten we ons met dit event tot ceo's. 

Programma: 
11.30 uur: onthaal met aperitief en versnapering
12.00 uur: panelgesprek o.l.v. Annelies Boecxstaens (ETION)
13.00 uur: broodjeslunch & dessert, napraten met de sprekers, netwerking
Prijs:
€ 80 pp
Op uitnodiging
Locatie:
Seminariecentrum Nieuwgoed

Grotesteenweg Zuid 8

9052 Zwijnaarde

Partner(s):

Vragen?

Birgit Stokx
T 03 829 25 25