Overnames en fusies - perfecte match of complete clash?

Praktijkgetuigenissen over de impact op mens en cultuur
Datum: 
maandag, 26-10-2020
Zet in kalender


Ook al lijkt een overname of fusie soms de meest logische keuze, in de praktijk kunnen er altijd specifieke, al dan niet onvoorziene, uitdagingen mee gepaard gaan. Naast de zakelijke en cijfermatige kant mogen ook de emotionele gevolgen voor de betrokken zaakvoerders en medewerkers niet onderschat worden.

Een aantal zaakvoerders delen op 26 oktober hun persoonlijke ervaringen over de manier waarop zij hun overname of fusie beleefd hebben:

  • Eric Vandenbussche is zaakvoerder van Logflow, opgericht in 2000 en gespecialiseerd in de optimalisatie van logistieke processen. Veltion werd door Thomas Van Landeghem opgericht in 2010 en is eind 2019 een divisie van Logflow geworden.
  • Eind 2019 nam Vastgoedgroep Dewaele sectorgenoot First Immo over. Hierdoor ontstond de op twee na grootste speler onder de vastgoedmakelaars, na ERA en Century 21. CEO Filip Dewaele nam in 2007 noodgedwongen het roer over van zijn vader, die het bedrijf in 1984 heeft opgericht.
  • Klaas Buyck komt uit een rasechte ondernemersfamilie en heeft intussen al drie overnames in uiteenlopende sectoren op zijn palmares: Carl Adams (rekrutering & selectie), Gesco Group (reinigingsoplossingen) en Duquaine Construct/Panelflex (isotherme constructies). 

* Voor al onze events in het najaar garanderen we dat ze enkel doorgaan als dat op een veilige manier kan. Hierdoor kan het zijn dat het format aangepast wordt. Mocht dat het geval zijn dan houden we je daar uiteraard van op de hoogte.


Programma: 
18.30 uur onthaal met catering
19.00 uur getuigenissen
21.00 uur einde
Prijs:
€ 60 pp
Enkel voor leden
Locatie:
d-Artagnan

Nijverheidsstraat 2
8310 Brugge

Partner(s):

Vragen?