Outlook 2019 West-Vlaanderen

Wat brengt 2019?
Datum: 
woensdag, 05-12-2018


Zowel de wereldeconomie als de eurozone groeiden het afgelopen jaar onverwacht snel. Een sterke arbeidsmarkt deed het aantal knelpuntvacatures oplopen tot recordhoogte en stuwde het consumentenvertrouwen fors hoger.

Inmiddels zijn de eerste tekenen van vertraging in zicht. De groeiende onzekerheid als gevolg van een nakende handelsoorlog en de moeilijke brexit-onderhandelingen beginnen reeds te wegen op het vertrouwen van investeerders. Bovendien krijgt Europa steeds meer af te rekenen met populisme en riskeert een nieuwe golf van migratie een periode van politieke instabiliteit in te luiden.

Hoe reëel zijn deze bedreigingen? Waar liggen de opportuniteiten? Met welke scenario’s moet je als bedrijfsverantwoordelijke rekening houden? Over welke hefbomen beschik je zelf? Welke kan je benutten om het verschil te maken?

In zijn zoektocht naar passende antwoorden nodigt Geert Janssens, hoofdeconoom ETION, enkele gasten uit.

Chris Wuytens, managing director Acerta Consult, schetst de recentste trends op de arbeidsmarkt. Arbeidskrapte is een dagelijkse realiteit geworden waarmee werkgevers geconfronteerd worden: meer dan 1 op 7 wordt erdoor geremd. Je gaat echter best niet op de rem staan indien je met deze nieuwe marktrealiteit succesvol wil omgaan. Waar liggen de opportuniteiten?

Eindigen doen we met een praktijktoets, via een gesprek met Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere en rasondernemer Jos Claeys (Westvlees / Belgian Pork Group).

Programma: 
19.00 uur: onthaal en aperitief
19.30 uur: outlook 2019
21.00 uur: walking dinner / netwerkmoment
Prijs:
€ 95 pp voor leden, € 120 pp voor niet-leden
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Ter Eeste - Brouwerij Rodenbach
Spanjestraat 133-141
8800 Roeselare
Partner(s):

Vragen?

Birgit Stokx
T 03 829 25 25