Outlook 2019 Oost-Vlaanderen

Wat brengt 2019?
Datum: 
donderdag, 15-11-2018


Zowel de wereldeconomie als de eurozone groeide het afgelopen jaar onverwacht snel. Een sterke arbeidsmarkt deed het aantal knelpuntvacatures oplopen tot recordhoogte en stuwde het consumentenvertrouwen fors hoger.

Inmiddels zijn de eerste tekenen van vertraging in zicht. De groeiende onzekerheid als gevolg van een nakende handelsoorlog en de moeilijke brexit-onderhandelingen beginnen reeds te wegen op het vertrouwen van investeerders. Bovendien krijgt Europa steeds meer af te rekenen met populisme en riskeert een nieuwe golf van migratie een periode van politieke instabiliteit in te luiden.

Hoe reëel zijn deze bedreigingen? Waar liggen de opportuniteiten? Met welke scenario’s moet je als bedrijfsverantwoordelijke rekening houden? Over welke hefbomen beschik je zelf? Welke kan je benutten om het verschil te maken?

In zijn zoektocht naar passende antwoorden nodigt Geert Janssens, hoofdeconoom ETION, twee gastsprekers uit.

Jan Van Hove, chief economist KBC Group en professor Internationale Economie aan de KU Leuven, legt uit hoe nefast brexit en een mogelijke internationale handelsoorlog kunnen zijn voor onze economische groei.

Chris Wuytens, managing director Acerta Consult, schetst de recentste trends op de arbeidsmarkt. Arbeidskrapte is een dagelijkse realiteit geworden waarmee werkgevers geconfronteerd worden: meer dan 1 op 7 wordt erdoor geremd. Je gaat echter best niet op de rem staan indien je met deze nieuwe marktrealiteit succesvol wil omgaan. Waar liggen de opportuniteiten?

Programma: 
18.30 uur: onthaal
19.00 uur: diner en inhoudelijk gedeelte
21.30 uur: dessert en netwerking
22.00 uur: einde
Prijs:
€ 95 pp voor leden, € 120 pp voor niet-leden
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Auberge du Pêcheur
Pontstraat 41
9831 Deurle / St. Martens Latem
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?

Birgit Stokx
T 03 829 25 25