Ondernemersverhaal Jorik Rombouts (CEO Rombit)

Pionier in het Internet of Things
Datum: 
dinsdag, 28-04-2020
Zet in kalender


Binnenkort hebben we één van de jonge leeuwen van het Vlaamse ondernemerslandschap te gast. Op dinsdag 28 april luisteren we naar het indrukwekkende verhaal van Jorik Rombouts, 33 jaar en oprichter van het technologiebedrijf Rombit.

Jorik startte Rombit in 2012 op met als doel overheden en industriële bedrijven veiliger en dynamischer te maken. Het maakt daarbij gebruik van het internet of things om 'oplosbare inefficiëntie' weg te werken. Het technologiebedrijf belooft een wereldwijde revolutie te veroorzaken in havenlogistiek. De vele nationale en internationale prijzen die Rombit al in de wacht wist te slepen, tonen het enorme potentieel van de jonge start-up.

Ook het Capital of Things-verhaal in Antwerpen is één van de geesteskinderen van Jorik. Met een gloednieuwe studierichting rond het IoT aan de UA  en smart community The Beacon, wil hij de Scheldestad vlot laten meesurfen op de volgende vloedgolf van 5G-digitalisering.

Het succes van Rombit is deels geluk én inschatten waar de markt rijp voor is. Dat kan hij als geen ander dankzij een bijzondere gave: “Mijn ADHD en Tourette-syndroom helpen mij. Ik kan mij moeilijk concentreren op één ding, maar ik kan wel verschillende dingen tegelijk opnemen en daar linken mee leggen en oplossingen bedenken. Dat gegeven – linken leggen, koppelen connecteren – is trouwens de essentie van Rombit. Moest er een geneesmiddel bestaan waardoor ik zou stoppen met mijn tics, dan zou ik dat weigeren, omdat ik weet dat ik dan ook een stuk van mijn creativiteit zou verliezen.”

Programma: 
11.45 uur: Onthaal met aperitief
12.15 uur: Uiteenzetting door Jorik Rombouts
13.00 uur: Walking lunch
14.00 uur: Einde
Prijs:
€ 85 (excl. btw)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Van der Valk Mechelen

Rode-Kruisplein 1-4
2800 Mechelen

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?

Rashida Houari
T 03 829 25 25