Nieuw ETION-boek: Iedereen eigenaar!

Het hoe en waarom van participatief ondernemen
Datum: 
dinsdag, 23-03-2021
Zet in kalender


Een andere wereld. In de drie eerste woorden van zijn nieuwe boek vat ETION-hoofdeconoom Geert Janssens de belofte van Iedereen eigenaar samen. We leven in turbulente en disruptieve tijden. De wereld verandert razendsnel, dus moeten onze antwoorden daarop ook veranderen. Niet altijd weer hetzelfde herkauwen. Eens iets nieuws proberen. Participatief ondernemen heeft alle potentie om een radicale game changer te worden.

Participatief ondernemen geeft medewerkers een stem. Dat creëert betrokkenheid. Die geëngageerde medewerkers maken een verschil, omdat ze sneller schakelen, soepeler met nieuwe uitdagingen omgaan, creatiever aan oplossingen werken of nieuwe opportuniteiten zoeken.

Organisaties waarin medewerkers denken en handelen als eigenaar, denken op lange termijn. Een extra troef die helpt anticiperen in complexe tijden.

In Iedereen eigenaar brengt Geert Janssens participatief ondernemen terug tot haar essentie: een cultuur van samenwerking, organisatorische efficiëntie én resultaatsdeling onder eigenaars. Een complete handleiding voor het bouwen van een solide organisatie, gestoeld op eigenaarschap.

Voor de digitale voorstelling van zijn nieuwe boek krijgt hij gezelschap van enkele doorwinterde ervaringsdeskundigen: Koen De Maesschalck (Colruyt Group), Danny Gladines (Qframe), Luk Patyn (ChocDecor) en Kris Poté (Capgemini Belgium). Een internationaal perspectief krijgen we van Prof. Dr. Thomas Steger (Universiteit van Regensburg, Duitsland) en van Ander Etxeberria van de Mondragón Corporation uit Baskenland.


Participatief ondernemen is voor mij samen met medewerkers, aandeelhouders, leveranciers en anders stakeholders, duurzaam meerwaarde creëren voor de klant. Het boek van Geert geeft een zeer goed inzicht in de kenmerken en drijfveren van participatief ondernemen 

Jef Colruyt, CEO Colruyt Group

Programma: 
17.30 uur: verwelkoming
17.35 uur: voorstelling Iedereen Eigenaar
17.55 uur: praktijkcases uit eigen land & internationaal perspectief
18.15 uur: Q&A
18.30 uur: einde
Prijs:
gratis
Voor leden en niet-leden
Locatie:
digitaal
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?