Lunchgesprek Peter Koopmans (CEO Milcobel)

Continu verbeteren bij de grootste zuivelcoöperatie van België
Datum: 
woensdag, 06-11-2019


Melk komt van de koe. Dat weten we allemaal wel. Maar wie denkt daar nog over na als je een karton melk meeneemt in de supermarkt? Als je Belgische melk koopt, is de kans groot dat die van Milcobel komt.

Milcobel is sinds 2004 de grootste zuivelcoöperatie van ons land. Het idee achter de coöperatieve is niet nieuw. De geschiedenis van het bedrijf begon al in 1906 met de samenwerkende maatschappij Melkerij St. Paulus, op initiatief van de boerengilde Helpt malkaar.

Een maatschappij ván en vóór de melkboeren. Participatief ondernemen avant la lettre dus.

Vandaag verzamelt, verwerkt en commercialiseert Milcobel 1,8 miljard liter melk per jaar van meer dan 2600 melkveebedrijven. Dat doen ze op een transparante, betrouwbare en duurzame manier waarbij elke schakel in de keten nauw betrokken wordt bij het productieproces.

Het resultaat van dat samenwerkingsmodel is een faire melkprijs voor alle aangesloten leden-melkveehouders.

Tijdens dit lunchgesprek komen we van CEO Peter Koopmans te weten hoe het bedrijf evolueerde van een eenvoudige melkerij tot de grootse Belgische zuivelcoöperatie. Hij licht toe hoe het participatieve model van Milcobel precies werkt. En je maakt kennis met de cultuur van continu verbeteren in een bedrijf dat verandering omarmt.

Programma: 
11.45 uur: Onthaal met aperitief
12.15 uur: Lunchgesprek met Peter Koopmans
14.00 uur: Einde
Prijs:
€ 85 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
Bebronna
Ketenislaan 1
9130 Kallo
Partner(s):

Vragen?

Rashida Houari
T 03 829 25 25