Lunchgesprek met Mieke De Ketelaere (director AI IMEC)

Datum: 
donderdag, 17-09-2020


Voor al onze events in het najaar garanderen we dat ze enkel doorgaan indien dit op een veilige manier kan. Hierdoor kan het zijn dat het format aangepast wordt.


Zelfs de grootste optimisten als Elon Musk durven wel eens apocalyptische voorspellingen doen over artificiële intelligentie. Nochtans is AI niets om te vrezen!

Mieke De Ketelaere, sinds kort program director AI bij IMEC, vertelt je er alles over tijdens het Haverwerfgesprek op donderdag 17 september. Ze is ervan overtuigd dat het kleine Vlaanderen, naast techreuzen China en de VS, een belangrijke rol kan spelen in de evolutie van AI.

Verwacht geen sciencefiction uit Hollywoodfilms, maar spektakel desalniettemin! Want AI wordt de motor van een nieuwe industriële revolutie. Vorige revoluties verlichtten menselijk handwerk, het doel van AI is dénkwerk te verlichten en verbeteren. Dat is een primeur!

Vandaag is AI een ‘kind van twee’. Het is dingen aan het leren en kan enkel toepassen wat het heeft geleerd. Maar zélf nieuwe dingen leren en die inzichten gebruiken in redeneringen, dat blijft voorlopig nog dromen.

In doemscenario’s gelooft Mieke niet. “Wij hebben AI gecreëerd, wij kiezen waarvoor we AI inzetten. Ik geloof vooral in AI for good. Computersystemen gaan mensen niet vervangen of aansturen. Het doel is dat we er samen sterker uitkomen.”

Eén zekerheid geven we je alvast mee: op het exclusieve lunchgesprek van 17 september zal Mieke je doen duizelen door het grenzeloze potentieel van AI!

Programma: 
11.45 uur: Onthaal met aperitief en hapje
12.15 uur: Lunch en interactief gesprek
14.00 uur: Einde
Prijs:
€ 130 (excl. btw), enkel op uitnodiging
Op uitnodiging
Locatie:
Hof van Beatrijs

Nazaretdreef 99
2500 Lier

Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?