Lunchgesprek met Luc Vandenbulcke, kersvers CEO van DEME

Transformatie van klassieke baggeraar naar innovatieve waterbouwkundige groep
Datum: 
maandag, 25-11-2019


Baggeren is één van de Belgische industrietakken die wereldwijde faam genieten. Ongetwijfeld omdat baggeren vandaag veel verder gaat dan het wegschrapen van slib uit waterlopen.

Luc Vandenbulcke, kersvers CEO van DEME, vertelt tijdens het lunchgesprek op maandag 25 november hoe de groep de voorbije 10 jaar een opmerkelijke transformatie doormaakte tot een gediversifieerde en innovatieve waterbouwkundige groep die wereldwijd actief is.

Onder leiding van Alain Bernard, de vorige CEO, groeide DEME’s vloot uit tot één van de meest innovatieve en veelzijdige in de sector. Met ruim 140 jaar ervaring en knowhow op zak is DEME nu ook actief in aanverwante sectoren, zoals de financiering van waterbouw- en milieuprojecten, de ontwikkeling en bouw van projecten rond hernieuwbare energie, dienstverlening voor de olie-, gas- en energiesector, sanering en recyclage van vervuilde grond en slib, het oogsten van natuurlijke rijkdommen in de zee, enz.

Zijn opvolger Luc is alvast geen onbekende bij DEME. De burgerlijk ingenieur werkt al 21 jaar voor het bedrijf. Hij gaf daar tot voor kort leiding aan GeoSea, één van de snelst groeiende en meest succesvolle activiteiten binnen de DEME-groep. Ze oogstten bewondering als aannemer van complexe waterbouwkundige projecten, waaronder windmolenparken op zee.

Luc staat nu voor de uitdaging om samen met 5.000 medewerkers DEME verder te ontwikkelen en voort te gaan op de weg die 12 jaar geleden met succes werd ingeslagen.

Programma: 
11.45 uur: Onthaal met aperitief
12.15 uur: Lunchgesprek met Luc Vandenbulcke
14.00 uur: Einde
Prijs:
€ 85 (excl. btw)
Voor leden en niet-leden
Locatie:
Salons van Edel

Terbekehofdreef 13
2610 Wilrijk (Antwerpen)

Partner(s):

Vragen?

Rashida Houari
T 03 829 25 25