Lunchgesprek met Luc Hellemans, CEO BAM

Datum: 
donderdag, 21-02-2019


Bijna een jaar geleden werd op de Linkerscheldeoever de eerste spade in de grond gestoken voor de langverwachte Oosterweelwerken. De Oosterweelverbinding moet de Antwerpse Ring rond maken door onder meer de bouw van een nieuwe Scheldetunnel en tunnels onder het Albertkanaal. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) werd door de Vlaamse overheid aangesteld om deze werken te coördineren.

De BAM realiseerde eerder al tal van infrastructuurprojecten in het Antwerpse zoals comfortabele fietsverbindingen (Havenroute, Districtenroute, …), nieuwe tramlijnen (Boechout, Wijnegem,…), de verhoging van bruggen over het Albertkanaal (Noorderlaanbrug, IJzerlaanfietsbrug, ...) en de heraanleg van de Noordersingel en de IJzerlaan.

Maar op de start van de Oosterweelwerf bleef het lang wachten. Op 15 maart 2017 kwam hierin verandering. Op die dag sloten de Vlaamse overheid, de stad Antwerpen, Havenbedrijf Antwerpen en de burgerbewegingen na 20 jaar discussie het zogenaamde Toekomstverbond, een akkoord over hoe zij samen de mobiliteit en leefbaarheid in de Antwerpse regio willen aanpakken. In juni 2018 werd een eerste pakket van 18 leefbaarheids- en overkappingsprojecten geselecteerd, waarvan een groot deel samen met het Oosterweelproject zal gerealiseerd worden.

Tijdens het lunchgesprek op donderdag 21 februari geeft Luc Hellemans, CEO van BAM, tekst en uitleg bij de ambitieuze plannen die de Antwerpse verkeersknoop moeten helpen ontwarren en tegelijk de leefbaarheid in de Antwerpse regio moeten verhogen.

Programma: 
11.45 uur: Onthaal
12.15 uur: Lunchgesprek met Luc Hellemans
14.00 uur: Einde
Prijs:
€ 80 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
Salons van Edel

Terbekehofdreef 13
2610 Wilrijk (Antwerpen)

Partner(s):

Vragen?

Rashida Houari
T 03 829 25 25