Leiders in alle staten: Pascale Hélène Dubois

Digitale keynote met een succesvolle Belg in het buitenland
Datum: 
donderdag, 16-12-2021
Zet in kalender


Er zijn mensen voor wie het bescheiden Vlaanderen simpelweg te klein is. Ze hebben hun vleugels uitgeslagen en ver van de eigen kerktoren een internationale carrière uitgebouwd. In onze digitale sessies 'Leiders in alle staten' maak je kennis met succesvolle Vlamingen op verre continenten.

Pascale Hélène Dubois (International Executive Advisor Anti-corruption en voormalig VP Wereldbank, VS) droomde er tijdens haar rechtenstudies aan de UGent en NYU, al van om voor een grote internationale organisatie te werken. Na een stage bij de VN wist ze het pas echt zeker. Eerst ervaring opdoen en dan de wijde wereld in!

Ze startte haar loopbaan als advocaat bij verschillende prestigieuze kantoren in België en de Verenigde Staten. In 1997 begon haar droom echt vorm te krijgen: ze ging aan de slag als juridisch raadgever bij de divisie Afrika van de Wereldbank in Washington D.C. Toen ze de Wereldbank in 2020 verliet, was ze opgeklommen tot Vice President Integrity nadat ze eerder al was benoemd tot de eerste Chief Suspension and Debarment Officer (SDO) binnen de organisatie.

Vandaag is ze nog steeds actief als internationaal expert en adviseur anticorruptie. Instanties zoals de EU consulteren haar bij het ontwerpen van anticorruptie standaarden. Daarnaast doceert ze recht aan het Georgetown University Law Center en de International Anti-Corruption Academy in Wenen. Ze is, vanuit haar expertise in de link tussen corporate governance en anticorruptie, ook een veelgevraagde gast in het bedrijfsleven.

  • Ook in deze reeks: Gunter Pauli (dinsdag 16/11) werd in Vlaanderen met Ecover al een boegbeeld van groen ondernemen. Vanuit Tokyo investeert hij nu met Zero Emissions Research and Initiatives miljarden in projecten voor een duurzamere economie.
Programma: 
17.00 uur: keynote & vragen
18.00 uur: einde
Prijs:
€ 55 (excl. btw)
Enkel voor leden
Locatie:
digitaal
Spreker(s):
Partner(s):

Vragen?